Nieuws Limburg Virusvrij werken en werven via de kabel

Virusvrij werken en werven via de kabel

Virusvrij werken en werven via de kabel

Steeds meer bedrijven maken zich ongerust over de continuïteit van hun onderneming, nu het Coronavirus zich in België verder verspreidt. Het Diepenbeekse IT-bedrijf Datalink lanceert daarom Digidesk, een dienst die thuiswerk op een snelle manier mogelijk maakt in geval van overmacht, zoals quarantaine. En ook andere toepassingen worden nu vaker op afstand uitgevoerd, zoals de online assessement-centers bij Motmans & Partners.

Danny Daniëls van Datalink krijgt vele vragen van ongeruste bedrijven over hoe de continuïteit gegarandeerd kan worden bij een pandemie. Het is immers niet onrealistisch dat werknemers verplicht twee weken in quarantaine moeten.

“Thuiswerken biedt dan soelaas,” klinkt het bij de zaakvoerder. “Alleen moet dat ook gemakkelijk kunnen. Met Digidesk komen we hieraan tegemoet. Met een cloudoplossing kan je vanop eender welk toestel en eender welke locatie toegang krijgen tot alle belangrijke data. Erg handig, maar cloudmigraties kunnen niet altijd à la minute worden geïmplementeerd. Met Digidesk kun je thuiswerken op enkele dagen tijd mogelijk maken omdat er geen nieuwe werkomgeving gecreëerd moet worden. De oplossing is bovendien zeer veilig.”

Ook Ludwig Vaes van SmartLync heeft momenteel de handen vol. “Voor een Zwitserse klant met 1.500 medewerkers hebben we een contactcenter ingericht om de pandemie-communicatie optimaal te laten verlopen”, zegt hij. “De agenten van deze crisiscel kunnen van thuis uit alle oproepen, chatberichten en e-mails beantwoorden. Een andere bedrijf zal op twee dagen tijd live gaan met Microsoft Teams. Via Seeya (cloud-telefoonsysteem) hebben we alles klaar staan.”

Selecties
En er zijn nog technologische oplossingen die het Coronavirus te slim af willen zijn. “We hebben nagedacht over alternatieven voor de beoordeling van potentieel talent voor interne doorgroei of aanwerving”, zegt Sophie Bijnens van Motmans & Partners (foto bovenaan). “Daar waar men voor een klassiek assessment-center de verplaatsing maakt naar een gespecialiseerd kantoor, zullen we voortaan ook assessments op afstand afnemen. Inclusief alle interactieve oefeningen. De huidige digitale wereld stelt ons in staat om ondanks grote afstanden toch kort bij de kandidaten te staan. Hoewel de face-to-face interacties en begeleidingen niet snel uit het landschap zullen verdwijnen, vormt deze aanpak een mooie aanvulling op ons huidig aanbod.”

(Nvdr: Er zijn uiteraard ook nog vele andere aanbieders die technologische oplossingen aanbieden om op afstand te werken.)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kapitein kiest voor Corda

CaptainWork, het nog jonge agentschap dat (vooral via video en social media) klanten bijstaat in hun employer branding en rekrutering,… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.