Nieuws Limburg Vishandel Vandermaesen in Oost-Vlaamse handen

Vishandel Vandermaesen in Oost-Vlaamse handen

Vishandel Vandermaesen in Oost-Vlaamse handen

De Limburgse visverkoper Vandermaesen behoort niet langer tot de groep Levenstond Seafood. De nieuwe eigenaar is Gilco, een Oost-Vlaams familiebedrijf dat al sinds 1960 gespecialiseerd is in de verwerking en verkoop van visproducten.

Toen Axel Verberckmoes en Gianne Levenstond van Levenstond Seafood zopas op het podium stonden om de Herman Dessersprijs in ontvangst te nemen, waren de handtekeningen voor de overname van Vandermaesen nog niet gezet. Vandaag is dat wel het geval. Zo verhuist Vandermaesen na 9 jaar onder de vleugels van Levenstond Seafood, naar Gilco, een familiebedrijf, gesticht door Gilbert Colanbeen. Al sinds 1960 is het bedrijf gespecialiseerd in het opleggen van haring en maatjes. In 1996 werden de oorspronkelijke faciliteiten in Belzele geruild voor een industriële visfabriek in Evergem (Oost-Vlaanderen). Een dochterbedrijf is Poolster uit Borgerhout, gespecialiseerd in pekelharing.

Vandermaesen werd gesticht in 1948 door Valère Vandermaesen. Zijn zoon Marnix nam nadien het roer over. Het familiebedrijf was geruime tijd onderdeel van de Nederlandse groep Kennemervis, tot Levenstond in 2011 op de proppen kwam om de meerderheid van de aandelen over te nemen. Dat legde het bedrijf geen windeieren. Er werden extra locaties geopend in Beringen en Genk. Minder dan een week geleden raakte bekend dat Vandermaesen nog een bijkomende vestiging zal openen in Halle-Booienhoven (Zoutleeuw).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.