Nieuws Limburg VKW Limburg geen begrip voor vakbonden

VKW Limburg geen begrip voor vakbonden

VKW Limburg geen begrip voor vakbonden

VKW Limburg is scherp voor aangekondigde vakbondsbetoging, die naar aanleiding van de voorgestelde begroting is aangekondigd voor 2 december. “Wij hebben geen begrip voor de reactie van de vakbonden om –toevallig weer een vrijdag- te betogen tegen deze maatregelen,” zegt Johan Schildermans, manager Belangenverdediging. “Sociale onrust is het laatste wat België nodig heeft om de stabiliteit op de financiële markten terug te winnen. Ondernemers beleven erg moeilijk en onzekere tijden. Zij staken echter niet, maar vechten zoals steeds terug in alle sereniteit en met een positieve instelling.”

VKW Limburg ziet voor de rest positieve punten in het bereikte akkoord. “Zoals de aanzetten tot structurele hervormingen, waarbij men gelukkig een stap verder is gegaan dan de oorspronkelijke voorstellen en ook de verhouding tussen besparingen en nieuwe inkomsten werd verbeterd,” aldus nog Schildermans. “Met als meest in het oog springende de activering van de ouderen en de werklozen door de leeftijd voor vervroegd pensioen op te trekken en de werkloosheidsuitkeringen degressief te maken.”

Toch herkent het VKW ook enkele “gemiste kansen en nefaste elementen voor onze ondernemingen”. Schildermans legt uit: “De structurele hervormingen om meer mensen aan het werk te krijgen en hen langer actief te laten, vinden te traag ingang. Maar erger nog is dat er nauwelijks gekozen wordt voor de versteviging van de concurrentiekracht van onze ondernemingen. Gevolg is dat de economische groei niet wordt gestimuleerd. Vooral het niet grijpen van de kans om het automatische indexmechanisme aan te pakken en zo eindelijk onze loonhandicap weg te werken, begrijpen we niet. Temeer omdat net dit ook een belangrijke eis vanuit Europa is. Verder stijgt de al erg hoge belastingsdruk nog verder en worden de nieuwe inkomsten opnieuw voornamelijk gezocht bij de bedrijven en kaderleden.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.