Nieuws Limburg VKW Limburg hekelt ongepast gedrag vakbonden

VKW Limburg hekelt ongepast gedrag vakbonden

VKW Limburg hekelt ongepast gedrag vakbonden

Naar aanleiding van de diverse vragen die VKW Limburg de afgelopen dagen van hun leden kreeg, heeft de werkgeversorganisatie een oproep met 3 aandachtspunten verspreid.

1. Behoud de controles en adviseer. “We roepen de controleurs op om onze ondernemers bij te staan en hen te leren hoe ze de opgelegde regels zo optimaal mogelijk kunnen hanteren”, stelt Ruben Lemmens. “Boetes alleen helpen niet om veiliger te ondernemen.” VKW Limburg vraagt begrip: “Er zijn op korte tijd enorme inspanningen geleverd om de werksituatie in alle bedrijven veilig en volgens de regels te organiseren. Daardoor is het er vaak veiliger dan thuis… Een beetje begrip en waardering hiervoor is welkom.”

2.  Betaal uw facturen. 
 “We vragen de ondernemers om niet alleen facturen te blijven maken, maar ze ook te blijven betalen. Als dit proces begint te stokken, krijgen we een kettingreactie met een ware catastrofe tot gevolg. De overheid vragen we om hun facturen sneller dan anders te betalen. Bovendien roepen we op om niet eenzijdig betalingsvoorwaarden aan te passen: iedereen heeft elke euro nu nodig.”

3.   Stop de recuperatie. “We roepen de werknemers(organisaties) op om voluit samen te werken met de werkgevers. Een gezonde werknemer in een gezonde werkomgeving. Zonder bedrijf geen werk, zonder werknemer geen bedrijf.” VKW Limburg betreurt dat vakbonden nu al misbruik maken van de situatie maken om boter bij de vis te eisen. “Daens is voorbij, elke ondernemer koestert zijn werknemer, er zonder kan hij niet ondernemen”, aldus Lemmens. “Meer dan ooit moeten we zij aan zij staan om deze crisis te trotseren.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.