Nieuws Limburg VKW Limburg ontstemd over ouderschapsverlof

VKW Limburg ontstemd over ouderschapsverlof

VKW Limburg ontstemd over ouderschapsverlof

Minister van werk Monica De Conick (sp.a) keurde vrijdag de uitbreiding van drie naar vier maanden betaald ouderschapsverlof zonder meer goed. VKW Limburg is ‘not amused’. “De minister gaat hiermee in tegen het unanieme advies van de sociale partners, werkgevers én vakbonden – waarbij expliciet gevraagd werd dit enkel door te voeren indien er evenredig gesnoeid wordt in tijdskrediet,” aldus VKW Limburg. “Bovendien gaat ze ook volkomen voorbij aan de goede werking en organisatie van een bedrijf. Nu al is in vele bedrijven permanent 1 werknemer op 5 niet aanwezig. VKW Limburg roept dan ook uitdrukkelijk op om zo snel als mogelijk de regeling van het tijdskrediet grondig te herbekijken en te verstrengen.”

“We zijn absoluut niet tegen een goed evenwicht werk-gezin, maar zo’n uitbreiding is teveel van het goede,” aldus directeur Jos Stalmans. “Voor de Limburgse bedrijven is de organisatie van al dit soort verloven in de praktijk immers nauwelijks nog werkbaar en organiseerbaar. Ouders kunnen nu al, door de combinatie van allerlei verloven tot 5 jaar betaald verlof nemen. Waarmee België ook hier koploper is in Europa. Met deze nieuwe uitbreiding van de al bestaande overvloed aan verlofsystemen wordt – zeker in deze budgettair en economisch moeilijke tijden – een fout signaal gegeven.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.