Nieuws Limburg VKW Limburg sluit akkoord met Waalse tegenhanger

VKW Limburg sluit akkoord met Waalse tegenhanger

VKW Limburg sluit akkoord met Waalse tegenhanger

De werkgeversorganisatie VKW Limburg heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met zijn Waalse tegenhanger UWE (Union des Entreprises), de grootste Waalse werkgeversorganisatie.

VKW Limburg heeft al gelijkaardige samenwerkingsakkoorden afgesloten, onder meer met organisaties in Nederlands-Limburg. Maar het is de eerste keer dat een samenwerking tot stand komt een een werkgeversorganisatie aan de andere kant van de taalgrens. Aanleiding is de vaststelling dat Wallonië een belangrijke handelspartner is voor Limburg. Drie van de vier Limburgse bedrijven doet op de één of andere manier zaken in Wallonië.

Het akkoord met UWE behelst samenwerking op vlak van belangenverdediging, ledenactiviteiten en dienstverlening aan de leden. Zo behoren gemeenschappelijke standpunten tot de mogelijkheid.

Reynders, Demotte en Cardinaels tekenen het akkoord.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.