Nieuws Limburg VKW stuurt Limburgse exporteurs naar Chinese les

VKW stuurt Limburgse exporteurs naar Chinese les

VKW stuurt Limburgse exporteurs naar Chinese les

De ondernemersorganisatie VKW Limburg zet tal van initiatieven op om meer Limburgse bedrijven warm te maken voor export. Heel concreet worden er per direct 3 projecten opgezet: een permanente databank waar vraag en aanbod rond export worden samengebracht; een praktijkgerichte leergroep onder leiding van ervaren exporteurs; en een pakket van diverse opleidingen, waarbij een 1-dagscursus Chinees de spits afbijt.

export chinaJos Stalmans, gedelegeerd bestuurder VKW Limburg: “Ondernemers kunnen onmogelijk álle kennis en competenties in huis hebben om internationale markten aan te boren. Dankzij onze permanente exportdatabank kunnen ze vanaf nu de ondersteuning en ervaring van collega-ondernemers inroepen. Wat hun concrete exportvraag ook is.” Naast de databank lanceert VKW Limburg ook de eerste leergroep Grensverleggend Groeien. “In een open sfeer én in confidentialiteit worden exportervaringen uitgewisseld en de nodige inzichten meegegeven die onmiddellijk toepasbaar zijn in de praktijk,” aldus Stalmans. “De leergroep houdt niet alleen een spiegel voor, maar reikt ook hefbomen aan om verder grensverleggend te groeien.” Piet Pauwels (UHasselt) en exportdeskundigen Piet Weltjens en Stephan Baptist begeleiden de groep.

Jos StalmansEen derde initiatief is er om bedrijven onder te dompelen in buitenlandse markten. “We bereiden een aantal intensieve opleidingen voor waarvan ‘Leer Chinees in 1 dag’ de eerste is,” zegt Stalmans. “Met succes, want de opleiding was in korte tijd volledig volzet.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.