Nieuws Limburg VKW wil meer masterproeven ism bedrijven

VKW wil meer masterproeven ism bedrijven

VKW wil meer masterproeven ism bedrijven

Werkgeversorganisatie VKW Limburg heeft zopas drie masterproeven bekroond van studenten die op een succesvolle manier met Limburgse bedrijven hebben samengewerkt. Ze ontvingen een geldprijs van 500 euro voor de toegevoegde waarde die ze voor hun onderzoek en toepassingen gerealiseerd hebben. De winnaars waren dit jaar industrieel ingenieurs Kevin Peeters en Murat Sözer van de Xios Hogeschool Limburg, die een project realiseerden bij Ford Genk, Bart Neven en Bart Vanderhallen, pas afgestudeerde industrieel ingenieurs van de Katholieke Hogeschool Limburg (KHLim) die een automatisering doorvoerden bij Ebema in Zutendaal en tot slot, Carmen Baeten en Anne Merken, kersverse handelsingenieurs van de Universiteit Hasselt, die aan de slag waren bij kledingketen JBC.

Johan Schildermans (links) met één van de laureaten.

VKW Limburg grijpt deze gelegenheid aan om de nauwere samenwerking tussen de onderwijsinstellingen en de praktijk te bepleiten. “Zeker in de academische wereld wordt nog te vaak aangedrongen op theoretische werken,” zegt VKW Limburg-voorzitter Luc Cardinaels. “Wij willen resoluut een lans breken om meer een koppeling te maken tussen de theorie op de collegebanken en de praktijk in het bedrijfsleven. VKW Limburg is ervan overtuigd dat, hoewel er al een weg is afgelegd, er nog meer praktische eindwerken kunnen worden gerealiseerd bij en in samenwerking met productie- of dienstenbedrijven.”

In de industriële hogescholen is een eindwerk i.s.m. bedrijven heel gewoon, maar aan de universiteit ligt dat nog anders. “Een goede theoretische onderbouw is uiteraard goed en noodzakelijk, maar een tendens naar meer volledig theoretische eindwerken is geen goede zaak voor onze bedrijven. Zij vragen uiteindelijk mensen die ook voeling hebben met de praktijk. En een praktisch eindwerk is hier al een belangrijke stap,” aldus nog Luc Cardinaels.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.