Nieuws Limburg VKW zet ondernemers voor de klas

VKW zet ondernemers voor de klas

VKW zet ondernemers voor de klas

Om met de leerlingen te spreken over ondernemerschap en het functioneren van een bedrijf, gaan zo’n 100 Limburgse ondernemers, bedrijfsleiders en managers nog tot 16 maart langs in tientallen Limburgse scholen. VKW Limburg wil met dit initiatief ook de studiekeuze van de jongeren in een breder perspectief plaatsen. Het enthousiasme is alvast erg groot.

Jonas Coenen

Jonas Coenen, bestuurder Nascom nv, mocht de spits afbijten en sprak tijdens de eerste sessie voor 25 leerlingen Economie van Instituut Agnetendal in Peer: “Ik vond het een boeiende ervaring om rechtstreeks met de leerlingen in debat te treden. Op deze manier kun je je ervaringen delen en tegelijkertijd polsen naar de meningen van de leerlingen over het bedrijfsleven. Dit initiatief helpt een brug te slaan tussen onderwijs en bedrijfsleven.”

Voor dit project sloegen VKW Limburg en het scholennetwerk Vlajo onlangs de handen in elkaar, om zo de brugfunctie tussen onderwijs en bedrijfsleven efficiënter te realiseren. Jos Stalmans, gedelegeerd bestuurder VKW Limburg: “Om de versnippering van initiatieven en middelen tegen te gaan, geven VKW Limburg en Vlajo nu een concreet antwoord op de vraag van de Vlaamse Regering naar meer samenwerking tussen de bestaande aanbieders. Een doorgedreven samenwerking die zorgt voor meer duidelijkheid, schaalgrootte en performantie. Deze editie van ‘Ondernemers voor de Klas’ is hier meteen een geslaagd voorbeeld van.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.