VleesGegroet wordt heilige drievuldigheid aan ’t Veilinghuis

In januari vorig jaar maakte een keukenbrand een abrupt einde aan het verhaal van restaurant VleesGegroet, vlakbij de Grote Markt van Sint-Truiden. Eigenaars Lars Vandenreijt en Sanne Menten hebben nu een nieuwe locatie gevonden. Op 10 mei heropenen ze de deuren van VleesGegroet op de site van ’t Veilinghuis op de Tongersesteenweg. Het populaire grill-restaurant zal er samen met de brasserie en de feestzaal van 't Veilinghuis een heilige drievuldigheid vormen. VleesGegroet, Maria!

Lars is bijzonder opgetogen over de nakende opening. “We kijken er ontzettend naar uit om opnieuw te beginnen. Vooral omdat we het vorige hoofdstuk niet konden afsluiten zoals we het zelf wilden. Ik wil nu vooral tonen dat ik nog veel meer in mijn mars heb. VleesGegroet moet hét adres zijn voor zowel een steak met frietjes als voor een verfijnd suggestiemenu. Ook wie houdt van speciale vleesrassen of gerijpt vlees komt bij ons zeker aan zijn trekken.”

“De volledige inrichting zal de sfeer van een authentiek grillrestaurant uitademen. Het is vooral belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. De locatie op de site van 't Veilinghuis heeft veel voordelen. Het is dichtbij het centrum, er is parking voor de deur en het terras biedt extra mogelijkheden. Bovendien is er plaats genoeg voor professionele grilltoestellen zoals onze Afrikaanse Braai, Ofyr en The Bastard. We gaan dan ook zoveel mogelijk grillen op hout en kolen."

VleesGegroet wordt een buurman van de brasserie en de feestzalen van ‘t Veilinghuis. "We zijn er rotsvast van overtuigd dat we elkaar kunnen versterken", zegt Luc Withofs, die samen met zijn zoon Jan 't Veilinghuis runt. "Niemand van ons drie is zo slim als wij alle drie samen. De laatste 3 jaren heeft de pandemie en de energiecrisis aangetoond dat de horeca een kwetsbare sector is. Daarom mogen we vooral niet blijven stilzitten. Door onze krachten te bundelen stellen we de klant voortaan nog meer centraal. Zij hebben nu meer keuze uit een breed palet aan opties." Vanaf 10 mei vliegt het vlees de keuken uit bij VleesGegroet.