Nieuws Limburg Voka en Unizo vragen input voor verkiezingen

Voka en Unizo vragen input voor verkiezingen

Voka en Unizo vragen input voor verkiezingen

Precies één jaar voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen hebben zowel Unizo-Limburg als Voka-Kamer van Koophandel Limburg de ondernemers opgeroepen om hun bekommernissen ten aanzien van het lokale beleid door te geven. Beide organisaties willen op basis van deze input hun prioriteiten verfijnen om deze nadien op te dringen aan de toekomstige, gemeentelijke mandatarissen.

– Unizo-Limburg (we beginnen in alfabetische volgorde) stelde vrijdag in brouwerij Ter Dolen de werkwijze voor om de gemeentelijke prioriteiten te verzamelen. Daarbij zullen de 33 actieve lokale ondernemersverenigingen van Unizo een wensenlijstje opstellen en op de publieke agenda plaatsen. Directeur Joël Stockmans: “Iedere prioriteitenbundel zal opgemaakt worden rond drie grote standpunten: een ondernemersvriendelijk klimaat, een gemeente die goed in elkaar steekt en een pleidooi voor de opmaak van een gemeentelijk economisch beleidsplan. Het eindresultaat wordt een stevig en onderbouwd werkstuk dat door alle politieke partijen ernstig genomen moet worden.”

– Voka-Kamer van Koophandel Limburg heeft een enquête opgesteld om de verkiezingskoorts in iedere gemeente te meten. Gedelegeerd bestuurder Johann Leten: “Per gemeente zal op basis van de resultaten een rapport opgemaakt worden, dat de positieve en negatieve punten belicht. Met dit verslag in de hand zullen wij alle significante lokale politieke partijen informeren over onze standpunten. Als ledenorganisatie vertegenwoordigen wij onze leden-bedrijven, waarbij de logica vereist dat wij eerst ons oor te luisteren leggen bij de leden. Hoe beter we weten wat er in het hoofd en het hart van de Limburgse bedrijfsleiders omgaat, des te efficiënter we hun belangen kunnen verdedigen.” Deelnemen aan de enquête kan via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.