Voka klaagt regelneverij bij bpost aan

De werkgeversorganisatie Voka Limburg heeft een aangetekend schrijven gestuurd naar bpost. Daarin wordt de administratieve last aangeklaagd die bedrijfsleiders ondervinden om een aangetekende brief in ontvangst te nemen. In tegenstelling tot particulieren kunnen ondernemers/bedrijfsleiders niet zomaar hun aangetekende post in ontvangst nemen. Ook niet als die aanwezig is in het bedrijf. “Om de post, geadresseerd op jouw naam, in ontvangst te nemen, moet je een volmacht downloaden bij de Kruispuntbank Ondernemingen. Dat is weliswaar gratis, maar is maar slechts goed voor drie maanden en betekent heel wat extra administratieve last”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten van Voka Limburg.

Voka Limburg heeft een aangetekende brief naar bpost gestuurd om de situatie aan te klagen. De organisatie vraagt dat ook bedrijfsleiders hun aangetekende zendingen in ontvangst mogen nemen op eenvoudig vertoon van de identiteitskaart.

Te moeilijk voor Voka
Bpost wacht om te beginnen de zending af, maar is toch verbaasd. “Omdat de bestaande volmachtkaart, die betalend is, voor Voka te ingewikkeld was, zijn we op zoek gegaan naar een alternatief. Met de volmacht die ondernemers gratis kunnen downloaden, dachten we een flexibel en toch juridisch verantwoorde oplossing te hebben. We kunnen niet improviseren in een juridisch systeem”, zegt woordvoerder Fred Lens van bpost. “Dit is geen regelneverij.”