Nieuws Limburg Voka Limburg applaudiseert voor overheid

Voka Limburg applaudiseert voor overheid

Voka Limburg applaudiseert voor overheid

Met de realisatie van een aantal economische dossiers die Voka Limburg op de politieke agenda heeft geplaatst, ziet de ondernemersorganisatie de ‘Applausmeter’ die ze hiervoor in het leven heeft geroepen, stijgen. Onder meer de erkenning van Limburg als ‘ontwrichte zone’, de start van de verhoogde bruggen over het Albertkanaal en de toenemende participatie van Limburgse jongeren aan het hoger onderwijs, zijn pluspunten voor Voka Limburg.

De Applausmeter is een toetsingsinstrument waarmee Voka Limburg nagaat in welke mate de politieke overheden gevolg geven aan de prioriteiten die de ondernemingsorganisatie vooropstelt. Uit een tussentijdse evaluatie blijkt dat er best wel oor was naar een aantal verzuchtingen die in de aanloop van de vorige verkiezingen met alle politieke partijen werden besproken. Een applaus wordt gegeven voor de heroriëntering van de Ford-terreinen in Genk, de start van de verhoging van de bruggen over het Albertkanaal, de opstart van de studierichting Handelswetenschappen aan de UHasselt en de voortgang in het dossier van de Noord-Zuidverbinding.

applausmeterVoka Limburg merkt daarentegen ook een aantal pijnpunten op, die niet of onvoldoende op de politieke agenda zijn geraakt. Het gaat onder meer over de versterking van het technisch- en beroepsonderwijs, de verankering van het provinciale bestuursniveau, de voortgang in het Spartacusdossier (sneltramverbinding), de participatiegraad aan het hoger onderwijs en de structurele verlaging van de loonkosten.

“We merken dat onze standpunten meer door de politiek worden gehoord dan vroeger,” vindt Paul Kumpen, voorzitter van Voka Limburg en weldra ook nationaal Voka-voorzitter. “Onze voorstellen, gebaseerd op concrete cijfers en feiten, worden serieus genomen en geraken regelmatig tot op de juiste beslissingsniveaus. Daar zijn we blij om, en daarom neemt ons applaus ook toe. Anderzijds blijven er voldoende aandachtspunten waar de politieke overheden dringend werk van moeten maken. Nog lang niet alle verkiezingsbeloften zijn al ingevuld. En dus blijven we hameren op wat wij belangrijk vinden voor Limburg.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.