Voka Limburg heeft een boodschap: “Werken, begot!”

Met de 8 nieuwe medewerkers die Voka Limburg wil aanwerven, wordt de kaap van 50 personeelsleden overschreden. (We zijn benieuwd wie van hen zich kandidaat zal stellen om een vakbondsvertegenwoordiging op te richten...). De jobcreatie onderstreept de groei van de werkgeversorganisatie, die donderdag voor een publiek van zo'n 3.000 genodigden de jaarlijkse Nieuwjaarsinvitito organiseert. De festiviteiten staan deze keer in het teken van de familiale ondernemers.

“Familieleden gaan voor mekaar door het vuur en familiebelang staat altijd boven eigenbelang", zegt voorzitter Francis Wanten, die doelt op de evolutie in het Noord-Zuiddossier en de wilde stakingen van de vakbond. "De vele familiale ondernemers verdienen maximaal ondersteund te worden, en dat gaan we bij Voka doen. Van de 8 extra mensen zullen er een aantal ons 'C.E.O.-Limburg Voka Family Business Center' versterken. Daarmee willen een kant en klaar product afleveren dat een absolute meerwaarde biedt.”

De organisatie wil bovendien blijven inzetten op belangenbehartiging. "Vorig jaar hebben we 500 individuele dossiers opgelost", aldus gedelegeerd bestuurder Johann Leten. "Dat zijn er 2,2 per dag, toch een bewijs dat Voka Limburg doet wat het moet doen.”

In zijn gelegenheidstoespraak zal voorzitter Wanten nogmaals hameren op de blijvende inspanningen die vanuit de overheid nodig zijn om het ondernemerschap te versterken. “De federale regering heeft in de eerste helft van deze legislatuur echt goed werk verricht", vindt Wanten. "Dat mag niet stilvallen. De regering-Michel mag absoluut geen regering van lopende zaken worden. Regeren is besturen, en besturen betekent vooruitzien, verder dan de waan van de dag, verder dan de komende verkiezingen van 2018 en 2019.”

Tot slot kondigt 2017 zich volgens de Voka-voorzitter aan als een optimistisch jaar. “Maar dat krijg je niet, daar moet je voor werken. Voka gaat dat alleszins doen”, besluit hij.