Nieuws Limburg Voka Limburg voorspelt gitzwart jaareinde

Voka Limburg voorspelt gitzwart jaareinde

Voka Limburg voorspelt gitzwart jaareinde

Met de sluiting van Ford Genk in het vooruitzicht, de gevolgen van de Russische boycot en de nationale stakingsdag die de economie hopen geld gaat kosten, spreekt Voka Limburg van een gitzwart jaareinde. Daarmee wordt de groei, die sinds de zomer van 2013 was ingezet, opnieuw fors naar beneden getrokken, en zal 2014 negatief afsluiten.

De export blijft voorlopig nog een stevige ondersteuning bieden aan de Limburgse economie, zo blijkt uit de conjunctuurbarometer die donderdag werd voorgesteld. Ook de automobielsector en het toerisme kunnen nog impulsen leveren, maar in mindere mate. De bouwsector daarentegen laat het momenteel afweten. De werkloosheidscijfers blijven ondertussen gunstig evolueren. Ook het aantal starters zit nog steeds op een hoger niveau dan 2013 én 2012, zo heeft Voka becijferd.

conjunctuur omlaagJohann Leten geeft duiding: “Dat 2014 geen makkelijk jaar ging worden, was al lang duidelijk. Schade beperken en volgend jaar met volle moed terug aanpakken is de boodschap. Met zowel een nieuwe Vlaamse als federale regering in het zadel en de SALK-acties die stilaan beginnen te renderen, moeten we hoopvol durven zijn. Beide regeerverklaringen geven de juiste marsrichting aan: durven besparen én tegelijk investeren. De erkenning van Limburg als ontwrichte zone moet nu wel snel beslist worden. Samen met de competitiviteitsmaatregelen kan dit de nodige impuls geven om in 2015 opnieuw te groeien.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.