Nieuws Limburg Voka Limburg: “WaWa van ACV is louter bla bla”

Voka Limburg: “WaWa van ACV is louter bla bla”

Voka Limburg: “WaWa van ACV is louter bla bla”

Gisteren lanceerde ACV-Limburg het voorstel om de Tax Freedom Day te herdopen in WaWa-dag, wat staat voor Warme Waarborg Dag. De vakbond vindt dat de belastingen die we betalen positief worden aangewend voor sociale voorzieningen en dus geen weggegooid geld zijn. En ook dat vermogenden wel iets meer aan de gemeenschappelijke pot mogen bijdragen. (Lees artikel hier)

johann leten 23De boodschap is bij Voka Limburg in het verkeerde keelgat geschoten. “Inderdaad, niet alle geld is weggegooid, maar we betalen gewoonweg te veel en we krijgen te weinig,” vindt Johann Leten van Voka. “Wanneer we het overheidsbeslag bestuderen, blijkt België nog altijd tot de top 5 van Europese landen te behoren. Als we vergelijken met onze buurlanden Nederland en Duitsland dan gaat er in België 54% van het Bruto Binnenlands Product naar de overheid, in Nederland is dat 46%, in Duitsland slechts 44%. Bovendien levert diezelfde overheid met ons belastingsgeld te weinig dienstverlening. België vinden we slechts terug op de 20ste plaats van de 24 landen in de Europese waar-voor-je-geld-index, waarbij wordt nagegaan hoeveel belastingen er worden geïnd en hoeveel kwaliteit van het onderwijs, de arbeidsmarkt, de kwaliteit van de zorg, de staat van het milieu en de aantrekkelijkheid om te ondernemen je daarvoor in de plaats krijgt.”

En Leten is op dreef: “Als het ACV wijst op de ongelijkheid van belastingen tussen werknemers en ‘vermogenden’ dan kennen ze de naakte cijfers niet. De 30% hoogste inkomens van dit land betalen 80% van alle belastingen. We kunnen ons, of beter nog de vakbonden, de vraag stellen of het uitpersen van grote en in feite ook de middelgrote inkomens wel zo’n goede zaak is. Absoluut niet dus! Hun WaWa is dus niet anders dan veel bla bla.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.