Nieuws Limburg Voka maakt zich zorgen: “LRM moet blijven”

Voka maakt zich zorgen: “LRM moet blijven”

Voka maakt zich zorgen: “LRM moet blijven”

Met het nakende vertrek van Stijn Bijnens bij LRM, heeft de investeringsmaatschappij aangekondigd een strategische oefening te zullen houden over de toekomst. Voka Limburg vreest dat het voortbestaan van LRM daarbij in vraag zal worden gesteld en stelt scherp dat de middelen in onze provincie moeten blijven.

“Er circuleren ongetwijfeld vogels van allerlei pluimage rond de geldpotten van Limburg”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg. De werkgeversorganisaties hadden eerder, bij de aankondiging over het vertrek van Stijn Bijnens naar Cegeka, al hun bezorgdheid geuit over de continuïteit van de investeringsmaatschappij. Vooral de gezonde financiële situatie van LRM zou de Vlaamse overheid kunnen verleiden om het laken naar zich toe te halen.

Voka zegt onomwonden dat het Limburgse geld in Limburg moet blijven. Johann Leten: “Ieder bedrijf mag en moet regelmatig strategische oefeningen maken. Maar LRM is geen traditioneel bedrijf of investeringsmaatschappij. De middelen die LRM beheert zijn bijeen gespaard door onze mijnwerkers. De opdracht van LRM is dan ook uniek. Het betekent dan ook dat -in tegenstelling tot een traditioneel bedrijf, waarin enkel de raad van bestuur, het management en dikwijls klanten betrokken worden in dergelijke oefening- hier ook de stakeholders van onze provincie (UHasselt, NUHMA, de sociale partners,..) mee zeggenschap in moeten hebben. Het geld waarover LRM nu beschikt, is Limburgs geld. Het is met Limburgs zweet verdiend, het is van Limburg en moet in Limburg blijven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.