Nieuws Limburg Voka vindt dat Kris Peeters blijft haperen

Voka vindt dat Kris Peeters blijft haperen

Voka vindt dat Kris Peeters blijft haperen

“Onze globale conclusie is dat ondernemingen in hun dagelijkse bedrijfsvoering het effect niet voelen van het beleid dat Peeters II voert.” Die analyse maakt Voka Nationaal van een bevraging die zopas werd gehouden bij 1000 Voka-leden. “Op een aantal terreinen is vooruitgang geboekt, maar we stellen toch vast dat een aantal belangrijke dossiers te traag evolueren of voorlopig te weinig resultaat opleveren,” zegt Jo Libeer van Voka. Belangrijkste knelpunten die de bedrijfsleiders storen zijn de hoge energieprijzen, te weinig investeringen om files te vermijden, de aanhoudende administratieve rompslomp, de geringe toepasbaarheid van innovatie-initiatieven en het gebrek aan werkrijpheid bij schoolverlaters.

“Wat voor Vlaanderen geldt, geldt ook absoluut voor Limburg, ” zegt gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Limburg, Johann Leten. “Op een aantal terreinen is vooruitgang geboekt, maar we stellen toch vast dat een aantal belangrijke dossiers te traag evolueren of voorlopig te weinig resultaat opleveren. In twee belangrijke Limburgse dossiers, het Klaverblad en de Noord-Zuidverbinding, werden grote stappen gezet. Maar er blijft nog heel veel werk op de plank. En heel wat plaatselijke missing links met bovenlokaal belang schreeuwen nog steeds om een oplossing: de verbinding van Sint-Truiden met de E40, de omleiding rond Neerpelt, de N73 in Tessenderlo, de verbinding Tongeren Oost met Overhaem,… “.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.