Nieuws Limburg Voka volgt ABVV op in overlegorgaan

Voka volgt ABVV op in overlegorgaan

Voka volgt ABVV op in overlegorgaan

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van werkgeversorganisatie Voka-Limburg (foto), wordt het komende jaar voorzitter van De SERR, de Sociaal-Economische Raad voor de Regio. Hij volgt in die functie Bart Henckaerts, voorzitter ABVV-Limburg op. De SERR is het overleg- en adviesorgaan waar de erkende sociale partners uit de provincie elkaar maandelijks ontmoeten. Beurtelings wordt de SERR voorgezeten door een vertegenwoordiger van de werkgevers en werknemers. Onder impuls van voorzitter Bart Henckaerts werd vooral de tewerkstelling van 50-plussers op de agenda gezet, wat resulteerde in het actieplan ‘Verstand komt met de jaren – 50plusdatwerkt.be’.

Het komende jaar is het de beurt aan Johann Leten van Voka-Limburg. Hij wil vooral inhoud geven aan het sociale overleg op een manier die voor alle partners een meerwaarde betekent. “Mogelijk kan de bespreking in de SERR ook inspiratie bieden voor het uitvoeren van gemeenschappelijke acties”, aldus Leten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.