Volk te kort = Limburgse lonen omhoog

Maar liefst 92 procent van de hr-managers in Limburg ervaart momenteel problemen om administratief ondersteunend personeel te vinden. Dat is een stijging van maar liefst 13 procent. Een gevolg van die moeilijke zoektocht is dat de lonen omhoog gaan. Dat blijkt uit de Robert Half Salarisgids 2017. Vooral in departementen als hr, marketing, logistiek en customer service zorgt het nijpende tekort voor extra verloning, meestal via een creatieve tegemoetkoming.

Helge-Moureau-225x300De zoektocht naar administratief ondersteunend personeel met de juiste technische en sociale vaardigheden is moeilijker dan ooit. “Hun rol wordt dan ook steeds belangrijker,” aldus Helge Moureau, Associate Director bij Robert Half Hasselt. “Dat vertaalt zich in een bredere waaier aan vaardigheden die voor zulke functies wordt gevraagd. Limburgse bedrijven zijn meer dan ooit op zoek naar veelzijdige, meertalige administratieve medewerkers die beschikken over de nodige computervaardigheden en daarnaast zeer zelfstandig kunnen werken, probleemoplossend denken en initiatief durven te nemen. Er is vooral vraag naar mensen met drie tot vijf jaar ervaring.”

Het huidige economische klimaat zorgt voor positieve groeivooruitzichten. “De startsalarissen van Limburgs administratief ondersteund personeel zijn dan ook stijgend,” aldus nog Helge Moureau. “Toch is de kloof tussen Limburgse brutolonen ten opzichte van Antwerpen (9%) en Brussel (13%) nog altijd erg groot. Om die te dichten zijn Limburgse bedrijven genoodzaakt creatiever om te springen met het totale salarispakket, inclusief extralegale voordelen. We merken dan ook dat steeds meer ondernemingen de mogelijkheden van flexibele verloning bekijken, waarbij medewerkers de kans krijgen om hun verloningspakket zelf samen te stellen. Een extra troef die de aantrekkelijkheid van het pakket sterk verhoogt.”