Nieuws Limburg Volvo bouwt nieuw pronkstuk aan Genkse Westerring

Volvo bouwt nieuw pronkstuk aan Genkse Westerring

Volvo bouwt nieuw pronkstuk aan Genkse Westerring

Jan Pulinx, zaakvoerder van de Volvo-concessies die al sinds 1937 door de familie Jacobs worden uitgebaat, is er de man niet naar om in crisistijden te blijven stilzitten. Al in 2012 werd de knoop doorgehakt om langs de Westerring in Genk (aan de andere zijde) een gloednieuwe garage met toonzaal te bouwen. Plaatsgebrek in de huidige vestiging (foto) was de voornaamste oorzaak hiervoor. Jaraco uit Opglabbeek (dat trouwens ook recent de projecten van Groep JAM in Lanklaar de uitbreiding van Garage Boden verzorgde) kreeg de opdracht om op een mooi zichtbaar terrein van 2.200 m² een pand neer te zetten van 1.200 m² vloeroppervlakte, verdeeld over 2 verdiepingen.

volvo jacobsDe nieuwe Volvo-concessie, die nog dit voorjaar wordt opgeleverd, moet volgens de standaarden van het merk voldoen aan specifieke eisen. In dat opzicht is Volvo Jacobs een pilootproject voor de regio. Zo moet de toonzaal op gelijkvloers en verdieping voorzien zijn van matte beglazing met transparante ‘shop-windows’, waardoor het gebouw een futuristisch uitzicht krijgt. Blikvanger is de zogenaamde ‘juwelbox’ die op het dak wordt gezet en de mogelijkheid biedt om één van de Volvo-modellen letterlijk in de spotlights te plaatsen. De nieuwe concessie beschikt ook over een afdeling voor tweedehandswagens.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.