volvo-celis-cars

Volvo Celis (Sint-Truiden) verbouwt met grote middelen

Volvo Celis Cars, de Truiense vestiging van de ACL-groep, wordt helemaal verbouwd. De familie Vanden Boer gaat de garage aan de binnen- en buitenzijde restylen volgens de normen van Volvo Cars Belgium. “Daarbij zijn ingrepen die het milieu en de energiebesparing ten goede komen, erg belangrijk,” zegt Roel Vanden Boer, die samen met zijn vader Rik het bedrijf aanstuurt. “Er komt onder meer volledig nieuw dubbel glas, een nieuw pvc-dak en een nieuwe verwarmingsinstallatie op gas.” Omdat het oog ook wat wil, zal in de toonzaal een parketvloer worden aangelegd.

De totale kost voor de verbouwing wordt geraamd op 725.000 euro. Half september, bij de lancering van de nieuwe V40, moeten de werken voltooid zijn. “Het bewijst dat we in de 75 jaar dat we bestaan, nog steeds ambitieus zijn,” vertelt Roel Vanden Boer. “Vanuit onze vestigingen in Sint-Truiden en Hasselt verhandelen we nu bijna 1000 voertuigen per jaar. De nieuwe generatie wil de lat steeds hoger leggen. Dat houdt ons scherp…”

Bij Volvo ACL Hasselt en Volvo Celis werken nu 33 mensen. Ook het verhuurbedrijf TopRent behoort tot de familiale groep, evenals de helft van Celis Trucks nv.