Nieuws Limburg Voor eerst in 5 jaar: meer Limburgse starters

Voor eerst in 5 jaar: meer Limburgse starters

Voor eerst in 5 jaar: meer Limburgse starters

De sluiting van Ford Genk en de toeleveringsbedrijven heeft vooralsnog geen negatieve impact op de economische conjunctuur in Limburg. Volgens berekeningen van Voka Limburg gaat de provinciale economie er lichtje op achteruit en moeten we in de eerste jaarhelft van 2015 geen beterschap verwachten. “Als onze economie blijft draaien op het huidige niveau, kunnen we best tevreden zijn,” zegt Johann Leten van Voka Limburg.

fotoboek.inddDe studie wijst uit dat vooral de sterke exportprestaties van de Limburgse bedrijven ervoor zorgen dat de conjunctuur niet helemaal onderuit glijdt. Het toerisme en de automobielsector houden redelijk stand. De bouw doet het daarentegen minder goed. Het meest hoopgevende signaal komt van de starters. Voor het eerst in vijf jaar tijd is er in Limburg een stijging van het aantal beginnende ondernemingen te merken. “Als die trend zich doorzet, zullen we op termijn de vruchten plukken van de noodzakelijke bloedvernieuwing,” aldus nog Leten. “Allicht zullen er ook heelwat Ford-werknemers die in het verleden als bijberoeper actief waren, nu de stap naar een hoofdberoep zetten.”

Voka Limburg hoopt tot slot op de onverkorte uitvoering van de regeerakkoorden, want die moeten voor de nodige impulsen in Limburg zorgen,” besluit Leten.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.