Nieuws Limburg Voorakkoord over ontslagen bij Aperam (ALZ)

Voorakkoord over ontslagen bij Aperam (ALZ)

Voorakkoord over ontslagen bij Aperam (ALZ)

Na moeilijke onderhandelingen, die 2 dagen hebben geduurd, werd donderdagavond laat een voorakkoord bereikt tussen de vakbonden en de directie van inoxproducent Aperam in Genk. Hierbij werden de modaliteiten vastgelegd voor de 71 banen die zullen geschrapt worden. Vrijdag en maandag worden de werknemers ingelicht, die vervolgens kunnen stemmen over het akkoord.

Door het lagere aantal bestellingen heeft de directie van Aperam in Genk (het vroegere ALZ) vorige week aangekondigd 71 jobs in de gieterij te zullen schrappen. Woensdag en donderdag zaten de vertegenwoordigers van de werknemers met de bedrijfstop aan tafel om af te spreken wie er moet vertrekken en tegen welke voorwaarden. “De besprekingen waren hard en hebben lang aangesleept”, zegt Stefan Indestege, ABVV-afgevaardigde bij Aperam Genk. “Details kunnen we nog niet geven, maar het akkoord dat uit de bus is gekomen, is verdedigbaar. We hebben ervoor gezorgd dat de mensen die in de gieterij moeten verdwijnen, elders in het bedrijf aan de slag kunnen en een compensatie krijgen voor de premies die ze mislopen voor onder meer de ploegenarbeid.”
Collega Pierre Vrancken van ABVV Metaal bevestigt: “Er komen dus geen naakte ontslagen. Dat is ook vastgelegd in de CAO-besprekingen die we aan deze onderhandelingen hebben gekoppeld. De gesprekken verliepen op het scherp van de snee, maar wel altijd correct.”

En ook de christelijke bond verdedigt het voorakkoord. “Het zal uiteraard niet mogelijk zijn om iedereen hiermee tevreden te stellen”, stelt Kristof Ignoul. “Maar het is zeker verdedigbaar.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.