Nieuws Limburg Voorbije kwartaal slechtste in 4 jaar tijd

Voorbije kwartaal slechtste in 4 jaar tijd

Voorbije kwartaal slechtste in 4 jaar tijd

Als we de peilingen van de Limburgse werkgeversorganisaties mogen geloven, is er een heel klein beetje beterschap op komst. Want hoewel het eerste kwartaal van 2013 als het slechtste in 4 jaar tijd wordt bestempeld, komt er volgens de Limburgse bedrijven in het volgende kwartaal een beetje licht in de tunnel. De alsmaar dalende trends van de afgelopen 7 kwartalen wordt daarmee voor het eerst omgebogen in een iets hoopvoller signaal, zo stellen VKW Limburg en Unizo-Limburg vast op basis van de POL-enquête (Polsslag Ondernemend Limburg). Vooral de bouw, maar ook de detailhandel ziet opklaringen tegemoet.

conjunctuur omlaagDeze werkgeversorganisatie merken op dat “in tegenstelling tot wat werd verwacht, ook de export in het afgelopen kwartaal niet wist te verbeteren en integendeel zakte van -21,3 naar -25,7.” De verwachtingen qua export zijn wel hoog gespannen voor de volgende 3 maanden.

Een iets ander verhaal horen we bij Voka Limburg, de derde werkgeversorganisatie, die gelijktijdig met de anderen de maandelijkse conjunctuurbabbel organiseerde. Volgens Voka zet de “conjuncturele opleving zich door, en dit dankzij de sterke exportprestaties.” Goed nieuws is echter dat ook Voka in de komende maanden een stijging van de economie voorspelt. Ook het toerisme zou daar een constructieve bijdrage aan moeten leveren. De stijging is evenwel minder spectaculair dan eerst gehoopt: “Een stagnerende bouw- en automobielsector remt een fundamenteel opwaartse conjunctuur substantieel af”, aldus Voka.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.