Nieuws Limburg “Voordeel van 22,5 miljoen moet verlengd worden”

“Voordeel van 22,5 miljoen moet verlengd worden”

“Voordeel van 22,5 miljoen moet verlengd worden”

“We gaan het onderzoeken”. Dat zegt de nieuwe regering De Croo op de vraag van Limburg om verder erkend te worden als ‘ontwrichte zone’. “Die erkenning heeft onze bedrijven de afgelopen 5 jaar maar liefst 22,5 miljoen euro aan vrijstelling van bedrijfsvoorheffing opgeleverd”, berekende gedeputeerde van Economie Tom Vandeput. “Daarom hebben we gezorgd dat minister van Financiën Vincent Van Peteghem op zijn eerste werkdag een officiële brief met een duidelijke argumentatie voor de verlenging op zijn bureau had liggen.”

Het speciale statuut van de ‘ontwrichte zone’, waarbij regio’s in economische reconversie kunnen genieten van een aantal gunstmaatregelen, loopt af op 30 april volgend jaar. “Ondanks alle inspanningen in het kader van het SALK-plan, en nadien de opvolger SALK Turbo, is en blijft onze economie nog steeds erg conjunctuurgevoelig”, stelt Vandeput. “De coronacrisis heeft een aantal aanzienlijke inspanningen teniet gedaan. Vooral op vlak van jobcreatie kunnen we elke steun goed gebruiken.”

Vandaar dat het Limburgse provinciebestuur de vraag naar een verlenging kracht bijzet met een officieel schrijven. Premier De Croo en minister van Financiën Vincent Van Peteghem hadden maandag al brief met alle belangrijke argumenten in de bus. “Het gaat om een vrijstelling van bedrijfsvoorheffing ten bedrage van 22,49 miljoen euro”, weet Vandeput. “Deze aanvragen vertegenwoordigen 5.133 extra jobs waarvan 2.876 bij kmo’s en 2.257 jobs bij grote bedrijven. Dit toont aan dat deze maatregel ontzettend belangrijk is voor onze provincie. Met een werkloosheid die in een jaar tijd met 8% is gestegen, mag het duidelijk zijn dat de verlenging van de erkenning niet alleen ‘moet onderzocht’ worden, maar daadwerkelijk moet goedgekeurd worden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer