Nieuws Limburg Vos Technics bootst de Sahara en de Noordpool na

Vos Technics bootst de Sahara en de Noordpool na

Vos Technics bootst de Sahara en de Noordpool na

Eén van de grootste autofabrikanten ter wereld heeft in Herk-de-Stad klimaatlaboratoria gekocht om bijzondere tests uit te voeren op het wagenpark. Vos Technics moest ervoor zorgen dat in de ruimtes temperaturen van -40 tot +40 graden kunnen nagebootst worden. “Het is de eerste keer dat we voor de automobielsector mochten werken”, aldus Kristof en Maarten Onckelinx.

Vos Technics heeft veel ervaring in koeltechnische installaties, bijvoorbeeld in de opslag van fruit. Maar ook andere sectoren doen graag een beroep op Kristof en Maarten Onckelinx om maatgerichte oplossingen uit te werken. Zo stond onlangs een autofabrikant aan de deur (die anoniem wil blijven). Voor hun Europees onderzoeks- en ontwikkelingscentrum moest Vos Technics enkele klimaatlabo’s inrichten. “De klant gebruikt die labo’s om testritten te maken bij verschillende vochtpercentages en temperaturen van -40°C tot +40°C. We bootsen er dus verschillende klimaatscenario’s na, gaande van de Noordpool tot de Sahara”, lichten de zaakvoerders toe. “Alle modellen worden er getest onder de meest extreme omstandigheden. Zo weten ze perfect waar hun auto’s wel en niet kunnen rondrijden.”

Kristof en Maarten Onckelinx werden onder meer geselecteerd omdat zij in hun installaties gebruik maken van 100% natuurlijke gassen. “Daar zijn we uniek in. Het is door deze ecologische oplossing dat we het project konden afsnoepen van multinationals. Daar mogen we best fier op zijn. Dit is de eerste keer in ons ruim 30-jarig bestaan dat we een project voor de automobielsector realiseerden”, besluiten de zaakvoerders.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.