Nieuws Limburg Vossius, Elen en Vanmechelen scoren met Cosmocafé

Vossius, Elen en Vanmechelen scoren met Cosmocafé

Vossius, Elen en Vanmechelen scoren met Cosmocafé

Het Truiense Cosmocafé is op de Venuez Awards in Knokke uitgeroepen tot Best Bar Concept. Daarmee worden initiatiefnemers Koen Vanmechelen, Pascal Vossius en Ben Elen bekroond als “ondernemers die op een creatieve en innovatieve manier de grenzen binnen de Belgische hospitalitywereld verleggen”. “Dit is voor ons het bewijs dat internationale ambitie ook van onder de Truiense kerktoren mogelijk is”, aldus het drietal.

Pascal Vossius nam eerder dit jaar afscheid van de politiek om opnieuw de draad als horeca-ondernemer op te pikken. Samen met Ben Elen en kunstenaar Koen Vanmechelen riep hij Cosmocafé in het leven, een zaak waar de eten en drinken verweven wordt met kunst. “De bezoekers maken letterlijk deel uit van mijn werk”, zegt Koen Vanmechelen. “Dit concept bevindt zich op de snijlijn van kunst, filosofie, gemeenschap en duurzaam engagement. Waar woorden kruisen, ontstaan ideeën.”

Een gesmaakte formule, aldus specialisten uit de sector. Want na een vermelding in de Gault&Millau, is deze Venuez Award al de tweede bekroning op korte tijd voor de jonge horecazaak.

“Ik zie deze award als een aanmoediging om de lat nog hoger te leggen”, stelt Pascal Vossius. “Dit is de mooiste prijs die je als café in België kan winnen.” De initiatiefnemers koesteren alvast internationale ambities met het concept. “Zo gaan we tijdens de Biënnale van Venetië een Cosmocafé inrichten rond mensenrechten”, stelt Vanmechelen. “Want in een tijd waarin digitale conversaties en virtuele ontmoetingen hoogtij vieren, heeft de wereld nood aan nieuwe plekken voor fysiek samenkomen, voor uitwisseling van ideeën in de reële wereld en voor kruisbestuiving tussen individuen.”

Bingo voor Creneau

Er was trouwens nog een onderscheiding voor een Limburgs bedrijf op de Venuez Awards. De prijs voor best design ging immers naar Tero in Brussel, een restaurant ontworpen en gebouwd door het Creneau international uit Hasselt. Tero sprong er volgens de jury uit op vlak van goede verlichting, akoestiek en gebruik van materialen. Creneau zorgde voor het ontwerp én de bouw van de zaak.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.