Nieuws Limburg Vranken ruimt de baan voor Roex

Vranken ruimt de baan voor Roex

Vranken ruimt de baan voor Roex

Pascal Vranken, CCO bij H.Essers geeft na meer dan 6 jaar de fakkel door als voorzitter van het Logistiek Platform Limburg. Zijn opvolger wordt Rudi Roex, CEO van e-llis Logistic Solutions, en met een lang verleden bij Ewals.

Het Logistiek Platform Limburg (LPL) bestaat uit vertegenwoordigers van het logistieke bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheidsorganisaties die de krachten bundelen om strategische ondersteuning te bieden aan de ontwikkeling van de logistiek in Limburg. “De logistieke sector stelt in onze provincie 25.000 mensen tewerk en is goed voor ruim één tiende van de bruto toegevoegde waarde van Limburg”, weet Tom Vandeput, voorzitter van POM Limburg, dat het platform coördineert. “Bovendien beschikt Limburg over sterke troeven voor een verdere groei van de sector, denk maar aan de centrale ligging in Noordwest-Europa. Daarom beschouwen we logistiek als een speerpuntsector. Onder Pascal Vranken werd het fundament gelegd voor Smart Port Limburg, dat zal uitmonden in een ware logistieke campus in Limburg. Met Rudi Roex als voorzitter zorgen we ook voor continuïteit binnen het SALKturbo-proces, want Rudi is -samen met Ann Neven- ook SALKturbo-ambassadeur voor Mobiliteit.”

Smart Port Limburg
Uittredend voorzitter Pascal Vranken wordt nu benoemd tot ere-voorzitter. Tijdens zijn ambtsperiode maakte hij onder meer werk van de flexibele arbeidsorganisatie in de sector, begeleiding van Limburgse bedrijven in e-commerce en grensoverschrijdende samenwerking, en de promotie van logistieke opleidingen. Maar het belangrijkste aandachtspunt dat hij op tafel legde, was de realisatie van Smart Port Limburg. Dat is naast de noemer voor de branding van Limburg als logistieke topregio, de naam voor een incubator en demonstratiecentrum die de logistieke sector zal krijgen.

De nieuwe voorzitter Rudi Roex is zijn voorganger zeer erkentelijk en wil verdergaan op de ingeslagen weg. “De doelstelling is om Limburg verder uit te bouwen tot een aantrekkelijke vestigingsplaats in de logistiek. Enerzijds door nieuwe logistieke bedrijven aan te trekken en anderzijds door de bestaande logistieke bedrijvigheid in Limburg nog steviger te verankeren en op die manier tot een duurzame tewerkstelling te komen. Innovatie en digitalisering staan centraal in die strategie en Smart Port Limburg moet hiervoor de referentie worden. Daarnaast liggen er een aantal concrete ideeën op tafel die o.a. gericht zijn op de optimalisering van het goederentransport. Ik ben dan ook erg gemotiveerd om samen met alle partners in het Logistiek Platform Limburg onze provincie verder op de kaart te zetten als de logistieke hotspot in Europa.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.