Nieuws Limburg Vrees voor schaarste doet orderboek Connect vollopen

Vrees voor schaarste doet orderboek Connect vollopen

Vrees voor schaarste doet orderboek Connect vollopen

De beursgenoteerde Connect Group uit Genk (met officiële hoofdzetel nu in Kampenhout), misschien nog altijd beter gekend onder de vroegere naam IPTE, heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. Het bedrijf van Huub Baren, dat in heel Europa bijna 2000 mensen tewerkstelt, kondigt een omzet aan van 43,2 miljoen euro ten opzichte van 32 miljoen een jaar geleden. De netto winst bedraagt 1 miljoen euro voor Q1, terwijl er in 2010 nog 750.000 euro verlies werd geboekt in dezelfde periode. Het orderboek van het onderdelenbedrijf voor computertoepassingen staat nokvol, voor een totaal van 73 miljoen euro. Dit is volgens Connect zelf extreem hoog, aangezien een aantal klanten wegens de
componentencrisis in 2010 en de gebeurtenissen in Japan, hun orders vervroegd hebben geplaatst om maximale zekerheid te hebben dat de componenten op tijd kunnen geleverd worden.

Op 5 mei 2011 is er tevens een omzetting gebeurd van obligaties in aandelen. Hierdoor is het eigenvermogen van de groep toegenomen met 5 miljoen euro en de schuld met hetzelfde bedrag verminderd. Huub Baren krijgt hierdoor 21,5% van de aandelen in handen. LRM heeft 18,18%. De overige aandelen zitten bij het West-Vlaamse QuaeroQ cvba (20,61%) en bij topman Luc Switten (4,14%).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.