Nieuws Limburg Vrienden openen nieuw toprestaurant in Hasselt

Vrienden openen nieuw toprestaurant in Hasselt

Vrienden openen nieuw toprestaurant in Hasselt

Met vele jaren ervaring in sterrenrestaurants op de teller, starten Truienaar Sébastien Wygaerts (31) en Hasselaar Diederik Herbots (35) met hun eigen restaurant. Ogst, zoals het heet, wil met pure en authentieke producten, uitgroeien tot een nieuwe topzaak in Limburg.

“Diederik en ik kennen elkaar van de kokschool Ter Duinen in Koksijde,” vertelt Sébastien. “Als Limburgers trokken we veel met elkaar op. Vervolgens zijn we elk onze weg gegaan, hij als sommelier en ik als kok. Na vele omzwervingen in restaurants van sterrenchefs (Luc Bellings, Roger Souveryns, Tony Robijns,…) zijn we uiteindelijk allebei bij Couvert Couvert in Heverlee (van Woestijnvisser Wouter Vandenhaute) beland. Daar zijn de plannen beginnen rijpen om terug naar de roots te keren, en samen in Limburg met een nieuwe zaak te starten.”

Uitbaters nieuw restaurant Ogst sebastien ( zittend) en diederik“We waren op zoek naar een authentiek pand in Hasselt, en dat hebben we hier in de Ridder Portmansstraat (tegenover Fortis Bank) gevonden”, zegt Sébastien. “We hebben zelf, met de hulp van familie en vrienden, de handen uit de mouwen gestoken om een grondige verbouwing door te voeren.” De naam, Ogst, heeft niet echt een betekenis. “Je kan er het dialect van ‘oogst’ in herkennen, wat verwijst naar de authentieke, pure en seizoensgebonden producten die we in de keuken zullen gebruiken. We zullen werken met menu’s, maar à la carte eten is ook mogelijk.” De kersverse ondernemers gaan een eigen stijl hanteren. “Heel laagdrempelig, zodat mensen zich op hun gemak voelen”, aldus Sébastien. “De kwaliteit van het eten en de bediening zal wel top zijn. We zijn allebei heel perfectionistisch. Ondanks het feit dat we goed weten hoe het werkt om in de Michelingids of de Gault&Millau te komen, is dat niet onze eerste ambitie. Eerst zorgen dat we een stabiel en gewaardeerd restaurant worden… Daarna zullen we wel zien.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.