Derde leven voor Antonio (Dai Cugini)
Viva i Vini, zo heet de gloednieuwe zaak van Antonio Marzo, van heinde en verre gekend als de joviale uitbater… Lees meer
Met vele jaren ervaring in sterrenrestaurants op de teller, starten Truienaar Sébastien Wygaerts (31) en Hasselaar Diederik Herbots (35) met hun eigen restaurant. Ogst, zoals het heet, wil met pure en authentieke producten, uitgroeien tot een nieuwe topzaak in Limburg.
“Diederik en ik kennen elkaar van de kokschool Ter Duinen in Koksijde,” vertelt Sébastien. “Als Limburgers trokken we veel met elkaar op. Vervolgens zijn we elk onze weg gegaan, hij als sommelier en ik als kok. Na vele omzwervingen in restaurants van sterrenchefs (Luc Bellings, Roger Souveryns, Tony Robijns,…) zijn we uiteindelijk allebei bij Couvert Couvert in Heverlee (van Woestijnvisser Wouter Vandenhaute) beland. Daar zijn de plannen beginnen rijpen om terug naar de roots te keren, en samen in Limburg met een nieuwe zaak te starten.”
“We waren op zoek naar een authentiek pand in Hasselt, en dat hebben we hier in de Ridder Portmansstraat (tegenover Fortis Bank) gevonden”, zegt Sébastien. “We hebben zelf, met de hulp van familie en vrienden, de handen uit de mouwen gestoken om een grondige verbouwing door te voeren.” De naam, Ogst, heeft niet echt een betekenis. “Je kan er het dialect van ‘oogst’ in herkennen, wat verwijst naar de authentieke, pure en seizoensgebonden producten die we in de keuken zullen gebruiken. We zullen werken met menu’s, maar à la carte eten is ook mogelijk.” De kersverse ondernemers gaan een eigen stijl hanteren. “Heel laagdrempelig, zodat mensen zich op hun gemak voelen”, aldus Sébastien. “De kwaliteit van het eten en de bediening zal wel top zijn. We zijn allebei heel perfectionistisch. Ondanks het feit dat we goed weten hoe het werkt om in de Michelingids of de Gault&Millau te komen, is dat niet onze eerste ambitie. Eerst zorgen dat we een stabiel en gewaardeerd restaurant worden… Daarna zullen we wel zien.”
Viva i Vini, zo heet de gloednieuwe zaak van Antonio Marzo, van heinde en verre gekend als de joviale uitbater… Lees meer
De rechtbank in Tongeren sprak dinsdagvoormiddag 8 faillissementen uit. Daarbij toch een aantal gekende horecazaken. Bekijk hieronder het lijstje: Lees meer
Clos St. Denis, het voormalige tweesterrenrestaurant in Kortessem, is verkocht. Na 10 jaar leegstand hebben de Kachet-groep van Nele Gommers… Lees meer
In het kader van een onderzoek naar mogelijke corruptie rond de verkoop van diverse gebouwen, heeft het parket meerdere verdachten… Lees meer
Aline en Naatje zijn voor geen kleintje vervaard. In volle coronacrisis hebben moeder en dochter hun babywinkel Sucette geopend in… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen