Nieuws Limburg “Waarom geen maatregelen per regio?”

“Waarom geen maatregelen per regio?”

“Waarom geen maatregelen per regio?”

Zowel Unizo Limburg als Voka Limburg zijn zeer teleurgesteld in de nieuwe maatregelen die in het kader van de coronacrisis worden genomen. “De winkels zullen lijden onder de sluiting van de horeca”, voorspelt Bart Lodewyckx. Collega Leten zegt: “De verplichting om te telewerken is negatief voor de productiviteit.”

“Wij vinden vooral dat de maatregelen in functie van elke regio moeten genomen worden”, stelt Bart Lodewyckx. “Dat is perfect verdedigbaar als -zoals nu- de besmettingen per provincie of regio zo sterk verschillen. Nu worden alle horecazaken in het hele land over dezelfde kam geschoren… We weten bovendien dat de horeca-activiteiten een fundamenteel deel uitmaken van het economische leven in een handelskern. Wij vrezen dan ook dat de handelszaken een sterk negatieve invloed zullen ondervinden. Heel wat ondernemers gaan dus opnieuw een bijzonder zware periode tegemoet.”

Net als Lodewyckx dringt collega Leten aan op een snelle toepassing van een stevig pakket aan ondersteuningsmaatregelen. Hij is wel blij dat de bedrijven kunnen blijven draaien. “Onze ondernemingen hebben sterk geïnvesteerd in veilige werkomgevingen voor hun medewerkers. Een combinatie van telewerk en werken op het bedrijf is -in de meeste gevallen- aangewezen. Telewerk heeft een toekomst, maar dit ad hoc verplichten heeft een pervers effect dat absoluut niet ten goede komt van de productiviteit.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.