Nieuws Limburg Waarom je als bedrijf best inzet op elektrische mobiliteit

Waarom je als bedrijf best inzet op elektrische mobiliteit

Waarom je als bedrijf best inzet op elektrische mobiliteit

Het wagenpark van een onderneming draagt meer dan ooit bij aan het imago, werkt als aantrekkingsfactor voor nieuwe talenten en heeft een belangrijk aandeel in de portefeuille. Vooral inzetten op elektrische mobiliteit is eens zo interessant. Luminus haalt deze 6 onmiskenbare voordelen aan.

1. Lagere kosten

Een elektrische wagen is in aankoop duurder dan een auto met benzine- of dieselmotor, maar het verbruik maakt een enorm verschil. Per 100 kilometer schommelt de gemiddelde brandstofprijs tussen 7,5 en 11 euro voor benzine- en dieselvoertuigen ten opzichte van 3 à 5 euro voor elektrische wagens. Bovendien gaat een elektrische langer mee, wat een hoger rendement op lange termijn oplevert. Ook de onderhoudskosten van een elektrisch voertuig zijn bijzonder laag, dankzij de eenvoudige samenstelling van de motor en duurzame onderdelen.

2. Fiscaal aantrekkelijk

Een volledig elektrische wagen is voor je onderneming 100 procent fiscaal aftrekbaar, net als de aankoop en plaatsing van laadpalen. Daarnaast verlaagt het voordeel van alle aard omwille van het wegvallen van de CO2-uitstoot en ben je in Vlaanderen volledig vrijgesteld van de verkeersbelasting en de belasting op de inverkeerstelling.

3. Evoluerende markt

De elektrische mobiliteitsmarkt blijft groeien. Tegen 2022 zouden er naar schatting zelfs 200 nieuwe modellen op de markt komen. En dat grotere aanbod zal natuurlijk voor dalende prijzen zorgen. Ook de autonomie van deze wagens wordt groter, met bepaalde modellen die tot wel 600 kilometer kunnen rijden voor ze opnieuw moeten worden opgeladen. Daarnaast gaat een elektrische wagen hand in hand met connectiviteit. Sommigen kunnen ook zelfstandig parkeren.

4. Duurzaam imago

Ondernemingen krijgen steeds met nieuwe uitdagingen te maken. Eén daarvan is duurzame ontwikkeling. Zo vinden heel wat consumenten het almaar belangrijker dat bedrijven hier aandacht aan schenken. Een ecologisch wagenpark helpt bij het opbouwen van een groen imago.

5. Aangepast leasesysteem

Er bestaan ook leasingformules voor elektrische wagens en laadpalen, wanneer die bij de werknemer worden geplaatst. De kosten voor het thuisladen worden dan terug gefactureerd. Leasen of toch een elektrische wagen aankopen? Het antwoord vind je hier.

6. Intelligente laadpalen

Je kan de laadpalen op je bedrijfssite ook publiek toegankelijk maken voor externe personen en daarbij zelf een herlaadprijs bepalen.

Benieuwd naar oplossingen voor de elektrificatie van je wagenpark of de mogelijkheid om laadinfrastructuur te plaatsen? Vind hier meer info en zet de stap naar elektrisch rijden met Luminus als copiloot.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.