Nieuws Limburg Waarom zit Sentower Park in vieze papieren?

Waarom zit Sentower Park in vieze papieren?

Waarom zit Sentower Park in vieze papieren?

In de weekendkrant van Het Belang van Limburg staat een dossier over het reilen en zeilen van Sentower Park, het neusje van de zalm qua accommodatie voor de paardensport. Eigenaar-ondernemer Erik Schildermans legt zelf uit waarom hij onlangs bescherming vroeg tegen schuldeisers:

ErikSchildermans
“We hebben die bescherming aangevraagd omdat het niet mogelijk is om in één jaar tijd een management op te leiden dat volledig zelfstandig kan opereren,” legt Schildermans uit in de krant. “Er zijn inderdaad nog schulden aan aannemers en leveranciers. Om alles via een verkoop op een serene manier te kunnen afwikkelen, was het beter om Sentower onder gerechtelijk gezag te plaatsen. Dat garandeert immers een goede oplossing voor alle partijen.”

Voorzitter Toon Lysens van de Tongerse handelsrechtbank kent het dossier. “Een typisch voorbeeld van onderkapitalisatie,” zegt Lysens. “De exploitatie van het complex is op dit moment wel rendabel, maar het levert niet voldoende op om ook de schulden af te betalen.”

De totale schuldenberg bedraagt momenteel 12,7 miljoen euro, zo blijkt uit de gegevens van de rechtbank. Daarvan is 10 miljoen euro schuld op lange termijn: 6 miljoen euro bij de bank Belfius, en 4 miljoen aan… Erik Schildermans zelf. Sentower moet dus nog 4 miljoen euro aan zijn oprichter terugbetalen. Daarnaast zijn er nog 2,7 miljoen euro schulden op korte termijn: aan leveranciers, aannemers, enzovoort. “Het goede nieuws is dat er op dit moment geen nieuwe schulden meer bijkomen,” aldus Lysens. “Mogelijk heeft de initiatiefnemer één en ander onderschat. De paardenwereld is immers een wereld apart. Het blijft gevaarlijk om van je hobby je beroep te maken, als er niet voldoende startkapitaal aanwezig is. Iedereen moet leergeld betalen.”

Het hele verhaal leest u dit weekend in Het Belang van Limburg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.