Nieuws Limburg War for talent? BMW met thuislader…

War for talent? BMW met thuislader…

War for talent? BMW met thuislader…

ICT-bedrijf Scapta, gevestigd op de Corda Campus, gaat alle bedrijfswagens vervangen door elektrische exemplaren. Zaakvoerder Alex Vandereycken heeft gekozen voor BMW iX3, een straf wapen om de ‘war for talent’ te kunnen winnen. Scapta heeft voor de thuisladers trouwens een Limburgse oplossing besteld: de NRGkick van Ev-quip uit Pelt.

Scapta is vastberaden om de trend naar een duurzame mobiliteit te omarmen. Vandaar dat werd beslist om het wagenpark te vergroenen en alleen nog elektrische voertuigen aan te schaffen. “We willen zo snel mogelijk naar een 100% elektrisch wagenpark”, zegt CEO Alex Vandereycken. “Dit niet alleen om ecologische redenen. Werknemers zijn gevoelig voor milieuvriendelijke initiatieven. Als ze dan over een comfortabele bedrijfswagen kunnen beschikken die volledig elektrisch rijdt, is dat een uitstekend middel om hen aan het bedrijf te binden.”

Scapta voorziet tevens in laadinfrastructuur bij de werknemers thuis. “We opteren voor de intelligente laadkabels van Euroquip uit Pelt”, aldus nog Vandereycken. “Een groot voordeel van deze NRGkick-laadunit is dat er niet meer dan een stopcontact nodig is. In tegenstelling tot wallboxen, zijn er dus geen ingewikkelde installaties nodig, wat veel tijd en geld bespaart.”

De eerste 4 BMW iX3 werden intussen bij Scapta geleverd. De rest volgt in de komende maanden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.