Nieuws Limburg Warsco Units mag opvolger oudste trein bouwen

Warsco Units mag opvolger oudste trein bouwen

Warsco Units mag opvolger oudste trein bouwen

Een unieke trein, die al meer dan 80 jaar dienst doet als passagierstrein en daarna als rijdend hotel voor gespecialiseerde spoorwegarbeiders, wordt binnenkort uit roulatie genomen. “Het in 1935 gebouwde treinstel wordt overal in het land gebruikt om arbeiders in onder te brengen die ver van huis voor ons aan de slag zijn om nieuwe spoorlijnen aan te leggen,” vertelt Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel. “Het zou te duur zijn om deze mensen permanent in hotels onder te brengen. Maar de oude trein voldoet niet meer aan de huidige comforteisen, en wordt daarom met pensioen gestuurd. Mogelijk verhuist hij naar het spoorwegmuseum in Schaarbeek.”

De opvolger van deze hotel-trein is dan ook bijna klaar. Het Zutendaalse Warsco Units, dat onlangs een grote nieuwe vestiging opende in Genk, kreeg de opdracht toegewezen. “Het nieuwe rijdende hotel uit Limburg moet tegen april ongeveer klaar zijn,” aldus nog Thomas Baeken. “Voor de arbeiders zal het een hele verbetering zijn. Hoewel ze ook met enige nostalgie afscheid zullen nemen van het vorige exemplaar, dat toch zowat hun tweede thuis is geworden…”

Een reportage over deze oudste trein op TV-zender VTM kan je hier bekijken.

Foto: Tom Palmaers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.