Nieuws Limburg Warsco Units trekt naar de kust

Warsco Units trekt naar de kust

Warsco Units trekt naar de kust

Nu vakantie in eigen land door omstandigheden een ongezien succes zal kennen, wordt de kust naar alle waarschijnlijkheid een enorme trekpleister. En dat stelt ook de redders op de proef. Zij zullen des te meer een oogje in het zeil moeten houden. Op het strand van het Nederlandse Wassenaar en binnenkort ook in Oostende zullen ze dat in alle comfort en veiligheid kunnen doen dankzij Warsco Units.

Tijdens de coronalockdown heeft Warsco Units niet stilgezeten. Waar nodig werden extra units geleverd zodat ziekenhuizen, tijdelijke opvang, gascentrales, triagepunten enzoverder hun broodnodige functies kunnen blijven vervullen. Ook in het Nederlandse Wassenaar was het Genkse bedrijf onlangs actief. Daar werden 10 units op het strand geplaatst. Samen vormen die een opvallend blauw gebouw van zo’n 360 m2, dat zal dienen als redderspost.

“Een unieke opdracht”, zegt Anneleen Van Bosch, ceo van Warsco Units. “De units zijn modulair en niet verankerd in het zand. Iedere winter worden ze weggehaald en ’s zomers kunnen ze opnieuw worden geplaatst. Goed voor de ecologische voetafdruk dus. Bovendien toont het nog maar eens aan dat onze units breed toepasbaar zijn.”

En het blijft niet bij Nederland. Ook in Oostende haalde Warsco Units een gelijkaardige opdracht binnen. Daar wordt deze zomer eveneens een reddershuis opgezet. “We zijn blij dat we op deze manier een steentje kunnen bijdragen om mensen veilig te laten werken in deze bizarre tijden”, besluit Marc Warson, gedelegeerd bestuurder van Warsco Units.   

      

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.