Nieuws Limburg Wasserij Mireille is de eerste van de Benelux

Wasserij Mireille is de eerste van de Benelux

Wasserij Mireille is de eerste van de Benelux

Textielverzorger Mireille ziet haar doorgedreven ecologische inspanningen vandaag beloond met twee groene normen: ISO 14001 voor milieumanagement en EN 16001 voor energiemanagement. Het dienstenbedrijf in Heusden-Zolder is daarmee meteen ook het eerste in de Benelux om deze EN 16001-norm te behalen. En de plannen blijven ambitieus. Om tot een nullozing van afvalwater te komen, onderzoekt Mireille momenteel de inzetbaarheid van regenwater.

Financieel directeur Koen Vandevenne: “De afgelopen vijf jaar maakten we 4 miljoen euro vrij voor ecologische verbeteringen. (Lees eerder artikel op deze site hier.) We willen onze impact op het milieu zo klein mogelijk houden en engageren ons daarom tot continu verbeteren, ruim verder dan de wet oplegt. In die zin zijn de twee nieuwe normen een mooie erkenning van onze inspanningen.”

Maar hier eindigen de ambities niet. Productiedirecteur Marc Neyens: “Dankzij een speciale nabehandeling kunnen we vandaag de helft van alle afvalwater opnieuw inzetten als proceswater. Dit aandeel willen we optrekken door het bijkomend inzetten van regenwater. Verder onderzoek loopt naar aanvullende toepassingen voor het resterende deel gezuiverd afvalwater, om zo te kunnen komen tot nullozing.”

Mireille telt ruim 250 medewerkers en draait een jaaromzet van 15 miljoen euro. Het dagelijkse bestuur is in handen van managers Willy Bellinkx, Koen Vandevenne en Marc Neyens. Mireille behandelt en verzorgt wekelijks 11.500 leveringen, goed voor onder meer 42.000 stuks werkkledij, 8.000 schoonloopmatten en 6.000 stuks bovenkledij.

Willy Bellinkx van Mireille.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.