Nieuws Limburg Wat krijgen werknemers Ford en toelevering?

Wat krijgen werknemers Ford en toelevering?

Wat krijgen werknemers Ford en toelevering?

Na wekenlang in spanning te hebben gewacht op de bedragen die Ford en de toeleveringsbedrijven willen betalen bij vervroegd vertrek of bij de sluiting van de fabrieken eind 2014, zullen de werknemers pas vrijdag officieel op de hoogte worden gebracht. Ze zullen dan ook meteen een stembrief in de handen gestopt krijgen om het voorstel al dan niet goed te keuren. Er zal dus niet gewerkt worden volgende week, aangezien de mensen tot woensdagavond de tijd krijgen om te stemmen en de verwerking ervan de hele donderdag in beslag zal nemen.

ford marsHet is bijna even logisch dat er hier en daar al informatie circuleert over de premies waar de werknemers zich aan mogen verwachten. Aan de bedrijfspoort en op allerlei internetforums spijpelen de eerste bedragen door. De arbeiders van Ford en de toeleveringsbedrijven zouden hetzelfde bedrag krijgen. Het meest geciteerd is een éénmalige, vaste afscheidspremie van 6800 euro (bruto) voor alle werknemers met minder dan 20 jaar dienst. Wie meer dan 20 jaar dienst heeft, ziet dat bedrag verdubbeld tot 13.600 euro. Daar komt een zogenaamde ‘gouden handdruk’ bovenop van 2000 euro per dienstjaar bij een vervroegd vertrek. Wie tot het einde blijft (december 2014) mag dit bedrag verhogen tot 2450 euro per dienstjaar (ook bruto uiteraard). En dan is er nog een éénmalige premie van 3000 euro voor wie vertrekt op 1 juni 2013, als er van 2 naar 1 post wordt overgeschakeld.

Enkele voorbeelden: als de geruchten kloppen, krijgt iemand met bv. 10 jaar dienst, die vertrekt op 1 juni 2013 dus: 6800 euro + 10 x 2000 euro + 3000 euro = 29.800 euro. Iemand met bv. 25 jaar dienst die tot het einde blijft krijgt dan: 13.600 euro + 25 x 2450 euro = 74.850 euro. Van al deze bruto-bedragen gaat dus ongeveer de helft nog af.

Er komt ook nog een wettelijk verplichte vergoeding bij van ongeveer 153 euro per dienstjaar. Vrijdag zal blijken of deze bedragen daadwerkelijk in het voorstel zitten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.