Nieuws Limburg Wat verandert er op 1 april 2010

Wat verandert er op 1 april 2010

Wat verandert er op 1 april 2010

Zelfstandigen: niet langer 90 dagen om aan te sluiten

Zelfstandigen moeten nu vanaf hun eerste dag activiteit aansluiten bij een socialeverzekeringkas. Op die manier wordt zwartwerk ontmoedigd. Tot nog toe had men daar negentig dagen tijd voor. Wie niet tijdig aansluit kan een administratieve boete krijgen van 500 tot 2.000 euro.

Milieubijdrage op banden van nieuwe vrachtwagens en landbouwvoertuigen

Recytyre, het beheersorganisme voor afvalbanden in Belgiƫ, heft nu ook een milieubijdrage op de banden van nieuwe vrachtwagens, landbouwmachines en aanhangwagens. Tot nog toe was dat alleen het geval voor wie andere banden kocht en daarbij zijn oude banden kon inleveren. De bijdrage varieert van 1,32 euro tot 99,41 euro.

Einde regularisatieperiode illegale software

Het akkoord tussen de kmo-organisatie Unizo en de belangengroep Business Software Alliance is afgelopen. Volgens Unizo hebben enkele honderden bedrijven van de mogelijkheid tot regularisering gebruik gemaakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.