Watt 17 schakelt naar hoger vermogen

Op de vooravond van het 20 jarig bestaan investeert de Witti Group van ondernemer Tom De Weyer fors in de verdere uitbreiding van event- en feestlocatie Watt17 in Heusden-zolder.

"In ons gebouw op de voormalige mijnsite van Zolder werd het huurcontract met een andere partij beëindigd, waardoor er voor ons heel wat nieuwe opportuniteiten zich aandienden", zegt Tom De Weyer van cateringbedrijf Witti Group. "Zo gaan we de extra vrijgekomen ruimte volop inzetten op extra break out-zalen voor onze MICE- klanten (meetings, incentives, conferenties en events/expo). Ze willen -naast een mooie grote zaal- ook verschillende kleinere zalen hebben voor extra lezingen of workshops."

Er komen 9 van deze break-out rooms bij, goed voor 50 tot 350 gasten, en een totaal van 750 mensen. De meest spectaculaire nieuwe zaal wordt VOLT , een X-cave met veel verwijzingen naar koper , staal, fluweel en neon.

Ook aan de buitenruimte is gewerkt, met een trendy stretch-tent en een vernieuwd buitenterras. Ook het gebruik van het enorme verkeersvrije plein met een oppervlakte van 20.000 m², omringd door industrieel erfgoed, vindt de laatste tijd heel wat extra aantrekking voor de organisatie van grotere events. Dit alles zorgde voor een terechte kwalificatie als Flanders Heritage Venue.

"Daarnaast zetten we in op duurzaamheid, we bekijken ons gehele proces van afvalstroom als ook onze energieverbruik", aldus nog De Weyer. "We streven ernaar om tegen 2025 volledig zelfvoorzienend te zijn in onze energiebehoeften. Dan is de cirkel rond", vertelt Tom De Weyer. "Vroeger werd in dit gebouw de energie voor de steenkoolmijn opgewekt met fossiele brandstoffen, en wij willen in de toekomst de energie tussen mensen opwekken en dit met groene brandstoffen."

De start van de werken is voorzien voor juni 2023. Het einde tegen december 2023. Het gaat om een investering van 850.000 euro. "Zo zetten we Limburg verder op de kaart als de MICE-provincie van België."