Nieuws Limburg Wauters en Waes kenden Alkens zadel nog niet

Wauters en Waes kenden Alkens zadel nog niet

Wauters en Waes kenden Alkens zadel nog niet

Er is dezer dagen erg veel te doen rond de valpartijen van Koen Wauters en Tom Waes, die voor het oog van de tv-camera’s, beiden bij het paardrijden uit het zadel werden gelicht. Veel liefhebbers van de sport denken daarbij meteen aan Nick Motmans, de jonge springruiter die begin december overleed na een val van zijn paard. Volgens statistieken is paardrijden één van de meest risicovolle sporten. Er zouden zelfs meer mensen hersenschade hebben opgelopen door paardensport dan door druggebruik.

pulliter3Als het van de firma Equipona in Alken afhangt, hoeft de schrik om te vallen er niet meer inzitten. Zij lanceren het Pulliter-systeem, een valbescherming die voorkomt dat de ruiter tegen de vlakte gaat. “De huidige beschermingssystemen, zoals helmen, bodyprotector of airbag verminderen de impact van de klap wanneer de ruiter valt,” legt Peter Vanherck van Equipona uit. “Het Pulliter-systeem zorgt er echter voor dat de ruiter niet van zijn paard kan vallen. Indien het paard zelf valt, bevrijdt het elektronisch systeem de ruiter meteen. De ruiter kan ook op ieder ogenblik het systeem zelf openen.”

Als Wauters of Waes het hadden geweten…

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.