Nieuws Limburg WDP koopt 18.000 m² opslagruimte in Genk

WDP koopt 18.000 m² opslagruimte in Genk

WDP koopt 18.000 m² opslagruimte in Genk

De vastgoedbevak Warehouses De Pauw (WDP) heeft het Genk Distribution Platform (GDP) overgenomen voor 8,65 miljoen euro. WDP breidt daarmee zijn pand op het Hermespark uit tot 50.000 m². WDP, specialist en de bouw en verhuur van semi-industrieel en logistiek vastgoed, beschikte al over bedrijfsgebouwen op het Hermespark in Genk, samen goed voor 32.000 m². Met de aankoop van het aanpalende gebouw van GDP komt daar nog eens 18.000 m² bij. “Met deze aankoop willen we ons vertrouwen in de toekomst van Limburg als logistieke hotspot kracht bijzetten”, verklaart ceo Joost Uwents van WDP. “Het Hermespark te Genk staat immers bekend als een logistieke zone die, voornamelijk dankzij zijn goede ligging een rol van nationaal én internationaal belang kan spelen.”

Huurder
WDP koopt het pand over van European Property Growth Fund, dat beheerd wordt door Standard Life Investments. WDP verwacht de deal tegen eind augustus af te ronden. De prijs werd berekend op basis van een marktwaarde van 8,65 miljoen euro. Het pand wordt momenteel nog gehuurd door de Japanse groep Yusen Logistics (vroeger NYK). Dat contract loopt eind dit jaar af. WDP zal dus op zoek moeten gaan naar een nieuwe huurder.

DC

WDP beschikt al over twee panden op het Hermespark. (Foto: WDP)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.