Nieuws Limburg Welke vrouw haalt Livia Award binnen?

Welke vrouw haalt Livia Award binnen?

Welke vrouw haalt Livia Award binnen?

De jury van de Livia-award, de belangrijkste onderscheiding voor vrouwelijke ondernemers in Limburg, heeft vier genomineerden bekendgemaakt. Volgende week vrijdag, tijdens het Zomerfeest van KMO Contact Limburg, wordt de winnares van de tiende editie bekendgemaakt. Vorig jaar kreeg Hilde Peerlings van Groep Delorge-Peerlings de eer.

De vier genomineerden werden gekozen uit een kleine 40 kandidaturen. Met de onderscheiding willen Unizo en Livia een stimulans geven aan het vrouwelijk ondernemerschap in Limburg.

Veerle Berx (Acro Bedding Overpelt)

Veerle Berx (45) begon 20 jaar geleden met het bedrijf in Kaulille, samen met haar echtgenoot Johan Bleyen. En 2000 is het bedrijf verhuisd naar een groter pand in Overpelt, en sinds 2010 heeft Veerle de leiding van het bedrijf in handen genomen. Acro Bedding telt 13 medewerkers en is gespecialiseerd in het hogere segment: “Wij maken alles op maat en op vraag van de klant: van matras tot het volledige bedmeubel en de accessoires”, zegt Veerle Berx. Er komt dan ook heel veel handwerk bij kijken. “Onze medewerkers worden actief betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe producten”, aldus Veerle Berx. De Acro-meubels zijn gegeerd in België en Nederland. Momenteel lonkt het bedrijf ook naar andere Europese landen en het Midden-Oosten.
www.acrobedding.com

Lut Wyers (Cocomo Hasselt)
Lut Wyers (49) stapte in 1995 in de zaak van haar echtgenoot Bert Lambrechts (FPS) en in de wereld van de evenementensector. Voordien was ze negen jaar actief als zelfstandig kinesitherapeute. In 2009 na Lut de leiding van het tot Cocomo herdoopte bedrijf in handen. Ze verhuisde de zaak naar Kaai 16, de creatieve hotspot van Hasselt. “Ik zou graag het woord Cocomo in de Dikke Vandaele krijgen”, lacht ze.
Cocomo is een creatief en strategisch event- en communicatieagentschap, dat momenteel 9 voltijdsen tewerkstelt. “Ons doel is de creativiteit in bedrijven naar boven te brengen”, zegt Lut Wyers. Lut mocht onlangs nog naar Moskou om er voor de internationale bedrijfswereld haar campagne ‘Ondernemen zit in je vel’ (met de tattoo’s) voor te stellen.
www.cocomo.be

Els Rogiers (Hulsterheide, Tessenderlo)

Els Rogiers (50) is sinds 1988 actief met de dagelijkse leiding van Hulsterheide, een groepspraktijk voor kleine huisdieren. Ze startte de zaak in haar eentje in de schuur van een huurhuisje. Sinds 1997 leidt ze de groepspraktijk en de webshop www.verwenjedier.be.
“Om ons te onderscheiden van de andere dierenartspraktijken, hebben wij ons gespecialiseerd in kijkoperaties. In de dierengeneeskunde zijn wij voorlopers op dat vlak”, zegt Els Rogiers. “Ook onze webshop is uniek onze wereld.”
Hulsterheide heeft momenteel plannen om een nieuwe moderne praktijk te bouwen. “Met extra ruimte, bijvoorbeeld om afscheid te nemen van uw vertrouwde huisdier,” zegt Els Rogiers nog.
www.verwenjedier.be

Hildegarde en Veerle Reyskens (Reyskens Schoenen, Genk)

Reyskens Schoenen in Genk is een echt familiebedrijf. De overgrootouders van Hildegarde (51) en Veerle (47) begonnen in 1913 een bescheiden schoenwinkeltje. Sinds 1991 is de zaak in handen van de beide zussen, meteen de vierde generatie. Onlangs investeerden ze nog in een grotere en moderne winkel, waarin huiselijkheid en warmte centraal staan. “Wij hebben ons gespecialiseerd in mooie schoenen voor moeilijke voeten”, zeggen Hildegarde en Veerle. De klanten komen van heinde en verre voor ‘gewone’ schoenen, of de schoenen met losse steunzolen, schoenen in verschillende breedtematen of schoenen met een voetbed. De zaak telt momenteel 15 voltijdse medewerkers en verkoopt dames-, heren- en kinderschoenen.
www.schoenenreyskens.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.