Nieuws Limburg Stories Wendy en Selma bundelen de krachten in oud bankgebouw
Limburg

Wendy en Selma bundelen de krachten in oud bankgebouw

Aan de Peerderbaan in Hechtel hebben 2 straffe madammen met een eigen bedrijf zopas een voormalig bankgebouw omgevormd tot een werkplek met de originele naam Werkplek Peerderbaan 2 Hechtel. Wendy Stippelmans van Savoir en Selma Yaylagul van EssenSY zijn allebei actief in hr-dienstverlening, en bieden op hun nieuwe uitvalsbasis nog plaats aan andere ondernemers die een flexkantoor, vergaderzaal of consultatieruimte zoeken.

De eerste straffe madam is Wendy Stippelmans van Savoir . Het bedrijf is gespecialiseerd in een brede waaier van diensten, zoals organisatiecoaching, procesbegeleiding, welzijn op het werk, loopbaanbegeleiding, conflicthantering, enzovoort. “We gaan in feite een langdurig traject aan met ondernemers, leidinggevenden en teams, en dat op een warme en persoonlijke manier”, legt Wendy Stippelmans uit. “Onze begeleiding strekt zich uit over diverse domeinen van de organisatie. Het is vooral de bedoeling om -zoals een acupuncturist- op zoek te gaan naar de zenuwen van een bedrijf, en daarmee aan de slag te gaan om de juiste balans te vinden. Een manier van werken die intussen al door heel wat andere organisaties met succes wordt toegepast.”

In haar werkdomein zijn er overlappingen met EssenSY, de onderneming van Selma Yaylagul. EssenSY heeft een iets andere focus, met name kerntalentenanalyses, loopbaanbegeleiding voor werknemers en zelfstandigen, groepstrajecten en workshops, individueel outplacement, enzovoort. “Na 18 jaar in een vaste overheidsjob, heb ik de sprong gewaagd naar een eigen bedrijf, waarmee ik anderen help om meer werkvreugde en een gelukkiger leven te leiden. Hun veerkracht versterken, hen leren zorgen voor zichzelf en perspectieven creëren: dat is mijn taak. Ik heb heel wat watertjes doorzwommen in mijn leven, maar kijk met een positieve bril naar de toekomst. Ik denk in mogelijkheden en niet in beperkingen. Dat helpt als ondernemer.”

Omdat beide dames nood hadden aan een kantoor en aparte ruimtes voor coachings en trainingen, hebben ze de handen in elkaar geslagen om een nieuwe werkplek te creëren. Aan de Peerderbaan in Hechtel werd een voormalig bankgebouw grondig onder handen genomen om er modern en gezellig bedrijvencentrum van te maken.

“Werkplek Peerderbaan 2 Hechtel is een aangename werkplek voor onszelf, waar we elkaars business kunnen versterken omdat ons aanbod en competenties complementair zijn”, aldus het duo. “Individuen én organisaties kunnen voor een brede waaier aan expertise op één adres terecht, en dat is een groot voordeel.”

Omdat het nieuwe gebouw daarmee niet helemaal is gevuld, worden er ook ruimtes ter beschikking gesteld van externe huurders. “Lokalen om te vergaderen, te werken of coachings te organiseren kunnen per dagdeel of per maand worden gehuurd”, zeggen Selma en Wendy. “Daarmee bieden we niet alleen een oplossing voor ondernemers die sporadisch nood hebben aan extra ruimte, maar ook aan zij die als zelfstandig ondernemer zonder personeel, wat meer sociale contacten willen onderhouden en daarom graag in een gemeenschappelijk gebouw werken waar interactie mogelijk is. En uiteraard zou het fijn zijn als er zich andere zelfstandigen melden die zich ook richten op individuen, teams en organisaties en zo bijdragen aan de uitbreiding van het aanbod en de samenwerking bij Werkplek Peerderbaan 2 Hechtel.”