Nieuws Limburg Wereldprimeur: videobellen in virusvrije lucht

Wereldprimeur: videobellen in virusvrije lucht

Wereldprimeur: videobellen in virusvrije lucht

Een transporteerbare studio waarin je zonder gestoord te worden kunt (video)bellen met collega’s, klanten en leveranciers: dat is de toepassing die door het Limburgse bedrijven Deusjevoo (Genk) werd ontwikkeld met de hulp van ABN (Bilzen) en Painting with Light (Genk). Een wereldprimeur!

Fact: Haast iedereen was de afgelopen weken thuis weleens op zoek naar de ideale plek om storingsvrij collega’s en klanten te woord te staan via een videocall of ander telewerk. In veel gevallen: wishful thinking! Maar ook op kantoor doet zich hetzelfde probleem voor. Daar heeft Deusjevoo nu een oplossing voor gevonden. Het gaat om een transporteerbare, modulaire microstudio die het uitzicht heeft van een futuristische telefooncel. “Het bijzondere is de volwaardige akoestische absorptie, de voortreffelijke verlichting én de bacterie- en virusvrije luchttoestroom”, zegt Jo Peters van Deusjevoo. Het licht komt van Painting with Light uit Genk, terwijl voor de luchtkwaliteit een beroep werd gedaan op de medische cleanroomtechniek van ABN uit Munsterbilzen.

“Onze box is zo klein dat hij in elke inkomhal of kantoor past”, aldus nog Jo Peters. “Hij kan echt op iedere plek in het bedrijf neergezet worden. Vooral in ruimtes waar meerdere collega’s samenzitten, is dit echt een zegen. Sinds de coronacrisis zijn videogesprekken helemaal ingeburgerd, wat tot een immense kakafonie aan geluiden zal leiden eens de bedrijven opnieuw opgestart zijn.”

De microstudio neemt 3m² in en wordt plug & play geleverd. “Je hebt alleen een stopcontact nodig”, weet Jo Peters. “En om te besluiten: de box is volledig te personaliseren, zowel naar de visuele identiteit aan de buitenkant, als naar het camera-standpunt voor de gebruiker. Gedaan met de dubbele kin, kalende plekken of wallen onder de ogen: iedere videobeller zal er op zijn paasbest uitzien. En ja, dat helpt bij het zakendoen…”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.