Nieuws Limburg Wereldrecord voor aariXa is gelukt

Wereldrecord voor aariXa is gelukt

Wereldrecord voor aariXa is gelukt

Met een oppervlakte van 1315 m² heeft het IT-bedrijf aariXa uit Herk-de-Stad een wereldrecord gevestigd van de grootste QR-code. Het gaat om een soort barcode (Quick Response), die vanuit een helikopter werd gefotografeerd, en zo rechtstreeks toegang geeft tot de website van aariXa. Een gerechtsdeurwaarder kwam de geslaagde recordpoging valideren.

Een QR-code is een vierkante afbeelding die bestaat uit blokjes en vierkantjes en vaak wordt gebruikt om, na een scan met een smartphone, meteen door te verwijzen naar een website of identificatiegegevens. Als marketingstunt wou het IT-bedrijf aariXa een vermelding in het Guinness of World Records verdienen door de grootste QR-code ter wereld te maken. Aan het gemeentehuis van Herk-de-Stad werd een oppervlakte van 1315 m² bedekt met houten panelen in wit en zwart. Dit vormde een unieke code, die vanuit de lucht werd gefotografeerd. Een gerechtsdeurwaarder kwam de recordpoging vaststellen en zal een verslag opmaken om de vermelding als wereldrecord te officialiseren.

Het IT-bedrijf aariXa werd in 2005 opgericht door Erwin Tips en Erwin Vermeulen. Het bedrijf is gespecialiseerd in consultancy en software op maat en telt inmiddels al 55 medewerkers. “Als middelgroot IT-bedrijf is het heel moeilijk om op te vallen tussen de grote jongens” zegt zaakvoerder Erwin Vermeulen. “Vandaar dat we al eens verrassend uit de hoek willen komen. Op die manier maken we ons beter bekend bij potentiële klanten en vooral ook bij mogelijke IT’ers, want die zijn nog steeds erg schaars.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.