Nieuws Limburg Werken met plezier: inzichten in de nieuwste werkculturen

Werken met plezier: inzichten in de nieuwste werkculturen

Werken met plezier: inzichten in de nieuwste werkculturen

Kom op 20 oktober kennismaken met het “nieuwe werken”, recente evoluties die zorgen voor meer plezier in werken, en dus betere teams, resultaten en kwaliteit.

Met “WERKEN MET PLEZIER” starten de initiatiefnemers: Creando (organisatieadvies en -begeleiding), Drisag (specialist in kantoormeubelprojecten) en Frame21 (bedrijvencentrum) met een nieuwe benadering om ondernemers, bedrijfsleiders, directeurs, managers en leidend ambtenaren van lokale besturen inzicht te geven in de nieuwste werkculturen.

Organisaties worstelen vandaag met de intrede van de jonge generatie multitaskers, de uitfasering van de babyboomgeneratie, knelpuntberoepen, de jacht op het talent, de druk op resultaten, … . Door de context waarin mensen moeten werken, lopen organisaties daarom vaak het risico dat mensen het plezier in werken, hun persoonlijke arbeidsvreugde, verliezen. Terwijl dat net één van de bouwstenen is voor een goed werkend team, voor structurele resultaten, voor kwaliteit in de organisatie, .. .

In het kader van het industriële denken hebben veel organisaties zich de afgelopen jaren toegelegd op het stroomlijnen van processen, procedures en producten. Deze zogenaamde procesverbeteringen moesten de exploitatiekost drukken en de efficiëntie en effectiviteit van de werking verhogen. Daarnaast zijn sommige organisaties effectief ook omgevormd door activiteiten te herschikken, grootse herstructureringen, de omvorming van de aandeelhoudersstructuur of de uitfasering van de familiale aandeelhouders, … . Deze veranderingen zijn vaak nodig, maar voor veel mensen in de organisatie niet altijd even duidelijk waarom.

Toch hoeven veranderingen niet altijd een negatieve connotatie te hebben. In het post-industriële denken worden het proces en de organisatie ingezet ter ondersteuning van het unieke werk van de mens. Mensen maken immers het verschil met hun ingesteldheid, houding, motivatie, empathie, kennis, … . Om er daarom voor te zorgen dat zij deze ten volle kunnen benutten is het belangrijk dat zij ook plezier hebben in hun werk.

Ondernemers, bedrijfsleiders, directeurs, managers, leidend ambtenaren van lokale besturen moeten dan ook initiatieven nemen, een concept uitwerken, een plan maken, middelen zoeken om de persoonlijke arbeidsvreugde effectief waar te maken vanuit de organisatie. Alleen dan bereik je het optimale resultaat.

Tijdens het evenement willen we vooral tonen welke nieuwe evoluties er zijn: denk maar aan cloud computing, afstandswerk, het nieuwe werken of werken 2.0, werkplekinrichting, resultaatgericht sturen, dienend leiderschap, … elk van deze elementen hebben op hun beurt een meerwaarde die worden geduid aan de hand van concrete verhalen.

Voor meer informatie surf naar www.werkenmetplezier.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.