Nieuws Limburg Werken met plezier

Werken met plezier

Werken met plezier

2de editie: Werken met Plezier (in de openbare sector) – 17/4

Na de succesvolle editie van vorig jaar in Herentals, krijgt dit event een vervolg. Ditmaal in Antwerpen in de regionale zetel van ING. Voor de gelegenheid zal het “WERKEN MET PLEZIER” (WMP) seminarie zich toeleggen op de openbare sector. De organisatie is in handen van CIPAL, Creando en Motmans-Van Havermaet.

De openbare sector werkt aan een enorme transitie waarbij op alle mogelijke bestuurlijke niveaus stappen worden gezet om anders te gaan werken. De overheid neemt mee het roer in handen op vlak van duurzaamheid. Streven naar CO2-reductie als ecologische doelstelling om de EU 2020 norm te realiseren enerzijds, anderzijds om duurzaamheid organisatorisch aan te pakken naar personeelsbeleid, leiderschap, nieuwe werkvormen, … allemaal met de doelstelling om efficiënter en effectiever te kunnen werken en een betere werksfeer te ontwikkelen.

Alle organisaties worstelen vandaag met de opmars van de jonge generatie multitaskers, het uittreden van de babyboomgeneratie, knelpuntberoepen en de jacht op talent, de druk op resultaten, … . Door deze context loopt iedere organisatie het risico dat mensen het plezier in werken, hun persoonlijke arbeidsvreugde, verliezen terwijl dat net één van de bouwstenen is voor een goed werkend team, voor structurele resultaten, voor kwaliteit in de organisatie.

Tijdens dit WMP-event krijgt u dan ook een selectie van boeiende cases en sprekers voorgeschoteld.

Een overzicht:

♦ “Leiderschap en generatie Y”, door Geert Motmans en Clark Taverniers van Motmans-Van Havermaet

“Thuiswerk als alternatief voor files” bij de Vlaamse Overheid, door Jef Van der Wee, Departement Werk & Sociale Economie

“Samenwerken in de cloud”, door Filip Callens, Projectleider bij de VDAB

“Werken 2.0 vanuit P&O”, door Ilse Daems en Geert Huysmans van CIPAL

“Een uniek samenwerkingsmodel”, door Alain Yzermans, Burgemeester Houthalen-Helchteren, (een primeur voor Vlaanderen)

“HR-beleid: hetzelfde of toch net anders?”, door Karel Bosmans, Directeur P&O Jessa Ziekenhuis

♦ “Succesvol veranderen van werkvorm“, door Wim Vanderstraeten van Creando

Tijdens het evenement willen de sprekers vooral inspelen op de nieuwe evoluties: denk aan cloud computing, afstandswerken, het nieuwe werken of werken 2.0, vernieuwende werkplekinrichting, resultaatgericht sturen, dienend leiderschap, … . Elk van deze elementen biedt op zijn manier een meerwaarde die wordt geduid aan de hand van concrete verhalen door (ervarings)deskundigen of visionairs.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.