Bart-Lodewyckx2-e1336470034781-271×300-2

Werkgevers geven huiswerk aan gemeentehuizen

Uiteraard hebben ook de werkgeversorganisaties de gemeenteraadsverkiezingen op de voet gevolgd. Politiek neutraal als ze zijn, werden er uiteraard geen uitspraken gedaan over de uitslagen 'an sich'. Toch zagen de Limburgse afdelingen van Unizo, Voka en VKW hun kans schoon om hun prioriteiten mee te geven aan de volgende bestuursploegen in deze provincie. Zo pleit

- Unizo-Limburg voor "een ondernemersvriendelijk beleid met een betere dienstverlening van de gemeente aan ondernemers. Directeur Bart Lodewyckx wil een volwaardig schepenambt lokale economie in elke gemeente en de opmaak van een gemeentelijk economisch beleidsplan.

- Voka Limburg voor "3% meer efficiëntie en 2% minder personeel in de gemeentehuizen, het afschaffen van de belasting op drijfkracht, snellere vergunningen, meer ruimte en minder besparingen in de uitgaven die de lokale economie ten goede komen."

- VKW Limburg voor: een lokale fiscaliteit die niet toeneemt, voor een optimalisatie van de gemeentelijke dienstverlening aan bedrijven en ook voor voldoende ruimte om nog te kunnen uitbreiden of te herlokaliseren.